Çırak: Türkiye’nin Önü Kesilmeye Çalışılıyor
14 Kasım 2017, Salı

Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak Çorum Şubemizin İl Divan Kurulu Toplantısına katıldı. Türkiye'nin güçlü ülke olma yolunda ilerlediğini belirten Kemal Çırak, bazı güçlerin ülkemizin yükselişinin önüne geçmeye çalıştığını ifade etti.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Çırak, üye sayımızın 250 bine ulaştığını dile getirerek bu sayının daha da artacağını söyledi. Kemal Çırak, “Dün bir avuç gönül dostu ile çıktığımız yolda bugün Memur-Sen ailesi olarak 1 milyonu aştık” dedi. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Çırak, bu zor süreçte Memur-Sen’in milletin yanında olanlarla bir arada olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti ile birlikte Türkiye’nin önemli kazanımlar elde ettiğini aktaran Çırak, Memur-Sen’in de bu noktada ülkeye ve millete hizmet edenlerle yan yana olduğunu söyledi. 

İSTİHDAM KONUSU ACİLEN GÜNDEME ALINMALI

Çorum Şube Başkanımız Ahmet Saatci ise, sağlık alanında personel istihdamının ihtiyacın çok altında olduğunu belirterek yetersizliğin sağlık hizmetlerinde aksamaya, şiddet olaylarına ve sağlık çalışanlarının tükenmişliğinin artması gibi olumsuz durumlara neden olduğunu dile getirdi. Saatçi, Sağlık Bakanlığı’nın istihdam konusunu acilen gündeme alınması gerektiğini aktardı. 2018 yılında il ve ilçede açık ara yetkiyi devam ettirmek istediklerini söyleyen Saatci, üye sayısını 3 bin 500’e çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
  
Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak’ın yanı sıra toplantıya Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, Çorum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış da katıldı.

PAYLAŞ :