Aksu: Akif İnan, Kadim Medeniyet Değerlerinin Temsilcisiydi 
14 Kasım 2017, Salı

Memur -Sen Konfederasyonumuzun Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan, sendikamız tarafından düzenlenen “Ufkumuzu Aydınlatanlar” söyleşisinde anıldı. Memur-Sen ve Sağlık-Sen eski Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Merhum Mehmet Akif İnan’ın hayatına ve sendikal mücadelesine dair anekdotlar aktardı.

MEHMET AKİF İNAN, SÜREGELEN BİR DAVAYI DEVAM ETTİRDİ

Mehmet Akif İnan’ın her zaman hak ve adaletten yana olduğunu belirten Ahmet Aksu, “Mehmet Akif İnan kadim medeniyet değerlerinin temsilcisiydi” dedi.  Aksu, Mehmet Akif İnan’ın ifadesiyle “Bizim davamız Hz. Adem’den beri gelen emr-i bil maruf ve nehy-i anil münker, hak ve adalet davasıdır” dediğini aktardı. Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek’ten süregelen bir davayı Mehmet Akif İnan’ın devam ettirdiğini belirten Aksu, “Mehmet Akif İnan bunların dışında felsefi bir düşünce ortaya koymadı, bu davayı sürdürdü. Kuran’dan, Sünnet’ten ve aynı zamanda Anadolu’nun temel değerlerinden oluşan kültürü kendi süzgecinden geçirerek bize yansıttı” dedi. Aksu, Merhum Akif İnan’ın haksızlık nereden gelirse gelsin; “Kusura bakmayın yanlış yapıyorsunuz” dediğini ve doğru nereden gelirse gelsin ‘doğru yapıyorsunuz’ dediğini ifade etti. 

HER KESİMDEN İNSAN AKİF İNAN’A GELİRDİ

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın, camianın memur sendikası olsun talebi üzerine Memur-Sen’in kuruluş sürecine başladığını ifade eden Aksu, konfederasyonun kuruluşunun ardından bir avuç insanın büyük bir mücadele verdiğini söyledi. Aksu, her kesimden insanın Mehmet Akif İnan’a gelerek görüşmeler yaptığını ve fikir alışverişinde bulunduğunu ifade etti. Memur-Sen’in ilk kurulduğu yıllarda mücadele aşkının had safhada olduğunu aktaran Aksu, maddi imkânsızlıklar nedeniyle çok sıkıntılar çekildiğini, ancak buna karşın Memur-Sen’i ileriye taşımak için her türlü fedakârlığın yapıldığını söyledi.
Mehmet Akif İnan’ın, çok iyi bir şair ve edebiyatçı olduğunun altını çizen Aksu, bu birim ve bilgeliğini sendikal hayata taşıdığını belirtti. Memur-Sen’in kurulduğu günden itibaren gündemdeki konularda etkin rol oynadığını belirten Aksu, Emek Platformu’nun da bunlardan biri olduğunu kaydetti. 

MEMİŞ: TARİHE NOT DÜŞÜYORUZ

Programın açılışında konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, “Ufkumuzu Aydınlatanlar” söyleşilerinin sendikamızın geleceği açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı ve bu söyleşilerle tarihe not düştüğümüzü ifade etti. Memiş, güç merkezli sendikacılık yerine değerler sendikacılığıyla birlikte geleceğe sağlam temeller atan bir sendikacılık anlayışıyla hareket ettiğimizi dile getirdi. “Ahmet Aksu Başkanımızın hem Mehmet Akif İnan’ı hem de Memur-Sen’in kuruluş sürecini anlatması için bugün burada buluştuk” diyen Memiş, “Her zaman değerler sendikacılığı, Akif İnan misyonu diyoruz. Tabi bu duruşun, değerler sendikacılığının tohumlarının nasıl atıldığının bilgilerini vererek Değerli Başkanımızın bizi aydınlatacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ :