Memiş: Yasakların Kaldırılmasına Öncülük Ettik
12 Kasım 2017, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan’la birlikte Samsun Şubemizin İl Divan Kurulu Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in güçlü duruşu sayesinde Türkiye’de yasakların kaldırıldığını belirtti. Ortak akıl mitingleriyle darbeye kalkışanlara milletin adına meydanlara inerek duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduğumuzu ifade eden Metin Memiş, “Kat sayı engelini ortadan kaldırarak, bu ülkenin gençlerinin önünün açılmasına vesile olduk” dedi. Memiş, çalışanlarının haklarını arayan sendikacılık anlayışımızdan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğimizi söyledi. Başörtüsü yasağının da Memur-Sen’in öncülüğünde kaldırıldığını hatırlatan Memiş, “Biz sendikacılığı ücret boyutuna hapsetmiyoruz. Ülkemiz ve dünya mağdurları, mazlumları adına sendikacılık yapıyoruz. Bize uzatılan hiçbir eli karşılıksız bırakmıyoruz. Umudunu Memur-Sen ve Sağlık-Sen’e bağlayan kamu görevlilerinin taleplerini kazanıma dönüştürüyor, sorunlarını çözüyoruz” şeklinde konuştu.

YIPRATMAYA ÇALIŞTILAR

2009 yılında yetkiyi aldıktan sonra onlarca kazanımın altına imza attığımızı hatırlatan Memiş, "Toplu sözleşmede maalesef yine klavye silahşörleri masaya oturdular, sahneye çıktılar; rol çalmaya çalıştılar. 2015 yılındaki toplu sözleşme, her yönüyle dört dörtlük bir şekilde imzalandı. Ancak, biz talep edince, ‘olmaz’ diyenler, talepler kazanıma dönüşünce, sahip çıkmaya çalışıyorlar. Kazanımlarımıza sahip çıkalım, emek hırsızlarına izin vermeyelim. Memur-Sen gibi güçlü bir sendika asla yanlış yapmaz, kamu görevlilerini mağdur etmez" diye konuştu. Lisans tamamlamanın Sağlık-Sen’in talebi olduğunu da hatırlatan Memiş, bu talebimizin gerçekleşmeyeceğini iddia edenlerin, yasa çıkar çıkmaz lisans tamamlamaya koştuğunu belirtti. Yıpranma payı konusunun da bizim gündeme getirmemiz ve mücadele etmemizle bu noktaya geldiğini belirten Memiş, bu konunun da takipçisi olduğumuzu, bütün sağlık çalışanları yıpranma payı alana kadar mücadelemizin süreceğini ifade etti.

BAYKAN: ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan da Sağlık-Sen olarak her geçen gün üye sayımızı arttırdığımızı belirterek sahada yaptığımız çalışmalar sonucu sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına çok önemli kazanımlar elde ettiğimizi ifade etti. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in sendikal mücadelenin yanı sıra hayatın her anında bir duruş sergilediğini belirten Baykan, “Biz ilkelerimizden, bizi biz yapan değerlerimizden taviz vermeden sendikacılık yapıyoruz. Teşkilatımızla bir ve beraberiz. Bu ailenin her mensubunun olduğu gibi, bütün sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dikkate alıyor, çözüm için çalışıyoruz” dedi.

ÖKSÜZ: GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYORUZ

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz ise konuşmasında, her geçen gün güçlerine güç kattıklarını ifade etti. Gerek sendikal anlamda elde edilen kazanımlar, gerekse ülke meseleleriyle ilgili duruşumuzun sağlık ve sosyal hizmet çalışanları tarafından takdir edildiğini ifade eden Öksüz, “Bizim duruşumuz, çalışmalarımız sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına güven veriyor. Ve bize üye olarak bu kutlu yolculuğa katılıyorlar. Bize üye olan, çalışmalarımızda destek olan bütün sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GÜNEYSU: MEMUR-SEN SIRADAN BİR SENDİKACI DEĞİL

Memur-Sen'in dünyanın en güçlü sivil toplum örgütü olduğunu söyleyen Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu da, “Samsun'da 11 hizmet kolunda yetkili olarak, 20 binden fazla üyemizle üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Biz bir şeyleri değiştirmek için geldik ve değiştirecek güce, birikime ve yüreğe sahibiz. Diğer sendikalar sizleri basit tartışmalara çekerek, sığ sularda boğmak isterken, sizler kendi ilkeniz ve inancınız doğrultusunda mücadele ediyorsunuz. Siz bir önce medeniyetin temsilcilerisiniz” diye konuştu.

ZİYARETLERDE BULUNULDU

Toplantının ardından Genel Başkanımız Metin Memiş'e Şube Başkanımız İlhan Öksüz tarafından Samsunspor forması hediye edildi. Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, toplantı öncesinde Samsun şube yöneticilerimizle Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı’yı, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney’i ve Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'yla, Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis'ni ziyaret etti.

PAYLAŞ :