Yalçın: Güvenceli Personel Sistemi Devletin de Güvencesidir
03 Kasım 2017, Cuma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Akit Tv’de Fatin Dağıstanlı’nın sunduğu Ankara Kulisi’ne konuk oldu. Gündemdeki konulara değinen Yalçın, 657 sayılı kanunla ilgili tartışmalara da açıklık getirdi. Yalçın, güvenceli personel sisteminin devletin de güvencesi olduğunu ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Akit Tv’de Ankara Kulisi programına konuk oldu. Gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtlayan Yalçın, 657 sayılı kanunun revize edilmesiyle ilgili gündeme gelen tartışmaları değerlendirdi. Yalçın, 657’nin devletin güvencesi olduğunu ifade etti.

Yalçın, kamu çalışanlarını tedirgin edecek hamlelerin sağlıklı olmayacağını vurgulayarak “Bir defa tespiti doğru yapmak gerekiyor. Türkiye’de kamu yönetimi kısmında yapılabilecek reform yerine kamu çalışanlarını tedirgin edecek 657’nin tamamına ilişkin ortaya konulan yaklaşım kesinlikle tartışmayı başlatabilecek bir yaklaşımdır ve sağlıklı değildir. Bir sorun varsa bu sorun öncelikle kamu bürokrasisi ile alakalıdır. Kamu yönetimi ile alakalıdır. Dolayısıyla kamu yönetimi kısmını çözmeden sorun üreten bürokratik kısmı dizayn etmeden kamu çalışanlarına yönelik güvensizlik telkin edebilecek bir cümle kurulursa son derece tedirgin eder ve gereksiz bir uğraş alanına dönüşür. 657 devletin güvencesidir” şeklinde konuştu.

Yalçın, reformun öncelikle kamu bürokrasisinden başlaması gerektiğini belirterek “Kamu bürokrasisi sorun aşağıda diyorsa bilin ki bir manipülasyon söz konusudur. Sorun kamu çalışanlarında değil sorun kamu yönetiminde, bürokrasidedir. Eğer siz aşağıyı tedirgin etmeye başlarsanız yanlış yaparsınız. Bu iş yönetici meselesidir. Yönetici kısmında işi düzgün çözerseniz sorunu çözersiniz” ifadelerini kullandı.

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :