23 Ülkenin Sendika Temsilcilerinden Sendikamıza Ziyaret 
31 Ekim 2017, Salı


'Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı'nın ikincisi için Ankara’ya gelen 23 ülkeden 25 sendikanın temsilcileri sendikamızı ziyaret etti. 

Memur-Sen ve TODAİE öncülüğünde geçtiğimiz hafta başlayan, Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı’nın ikincisi için Türkiye’ye gelen sendika temsilcilerine Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, sendikamız ve SASAM Enstitümüzün faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

SAĞLIKTA TÜRKİYE AB ÜLKELERİYLE YARIŞIYOR

Mustafa Örnek, temsilcilere Sağlık-Sen’in Türkiye’de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası olduğunu, 245 binden fazla üyemizle ülkemizin en büyük sendikalarından biri olduğumuzu ifade etti. Türkiye’deki sağlık hizmetleriyle ilgili temsilcilere bilgi veren Örnek, vatandaşların verilen hizmetten üst düzeyde memnun olduğunu ancak sağlık çalışanlarının fazla iş yükü nedeniyle problem yaşadığını dile getirdi.  Örnek, Türkiye’nin sağlık hizmeti alanında Avrupa Birliği ülkeleriyle yarıştığını belirtti. Ülkemizde AB’nin 4’te 1’i kadar sağlık personelinin çalıştığını hatırlatan Örnek, bu duruma rağmen sağlık hizmetlerinden vatandaşların yüzde 76 gibi bir oranla memnun olduğunu ifade etti.     

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET POLİTİKALARINA AKADEMİK BAKIŞ AÇISI

Ülkemizin sağlık ve sosyal hizmet politikalarına katkı sunmak için SASAM’ı kurduğumuzu belirten Örnek, sorunların tespiti, çözüm önerileri ve politika geliştirilmesi konularına akademik bakış açısı kazandırdığımızı kaydetti. Mustafa Örnek, SASAM’ın sağlık, sosyal politika ve işgücü politikalarına ilişkin küresel ölçekte ve Türkiye ölçeğinde kanıta dayalı bilgi ürettiğini de belirterek, SASAM’ın faaliyet alanları içerisinde; kongre, sempozyum, konferans, seminer, çalıştay, arayış toplantıları gerçekleştirmek olduğunu dile getirdi. 
Memur-Sen Dış İlişkiler Uzmanı Uğur Müftüoğlu’nun da yer aldığı ziyarette SASAM Sağlık Politikaları Direktörü Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Sosyal Politikalar Direktörü Dr. Özcan Kars, SASAM İş Gücü ve Sendikal Haklar Direktörü Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın ve SASAM Uzmanı Mehmet Gözlü de yer aldı.

PAYLAŞ :