Merhum Yazıcıoğlu “Ufkumuzu Aydınlatanlar” Söyleşisinde Anıldı
31 Ekim 2017, Salı

BBP eski lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, sendikamız tarafından düzenlenen “Ufkumuzu Aydınlatanlar” söyleşisinde anıldı. Merhum Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşı Hakkı Öznur ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Yazıcı’nın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide Yazıcıoğlu’nun hayatına dair anekdotlar aktarıldı. 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun önemli bir dava adamı olduğunu kaydeden Doç. Dr. Erdinç Yazıcı, onun kitleleri yönlendirebilen önemli bir etkileyiciliğe ve kişiliğe sahip olduğunu belirtti. Yazıcıoğlu’nun Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’nın ardından 1980 darbesi sonrası Milliyetçi Çalışma Partisi’nden Genel Başkanı olduğu Büyük Birlik Partisi’ne kadar Türk siyasi hayatında önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden yazıcı, bu durumun oy oranlarına yansımasa da Yazıcıoğlu’nun pek çok kesim tarafından sevildiği ve ilgiyle takip edildiğini sözlerine ekledi.

ÖZNUR: YAZICIOĞLU MİLLİ DEĞERLERE SAHİP BİR LİDERDİ

Merhum lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun 55 yıllık hayatının 10 yılının ceza evlerinde geçtiğini hatırlatan Hakkı Öznur ise, Yazıcıoğlu’nun yaşamı boyunca birçok kez ortadan kaldırılmak istendiğini ifade etti. Bunun sebebinin kitleleri etkileyebilen, milli ve manevi değerleri üst düzeyde bir kişiliğe sahip olması ve Türkiye için davası uğruna her şeyi yapabilecek bir potansiyele sahip olmasını gösterdi.
1980 darbesi öncesi ve sonrasında bütün siyasi kesimlerde olduğu gibi Merhum Yazıcıoğlu’nun da Gladio’nun, darbecilerin hedefinde olduğunu kaydeden Öznur, bu nedenle yaşamı boyunca 7 kez suikast girişimine maruz kaldığını belirtti. 1990’ların siyasi ortamında yaşanan suikastlerin en önemli hedeflerinden birinin de Yazıcıoğlu olduğunu vurgulayan Öznur, Eşref Bitlis’in, Cem Ersever’in öldürülmelerinin bu durumun bir halkası olduğunu söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun, 28 Şubat sürecine gelinene kadar özellikle Refah-Yol koalisyonuna destek vermemesi için askeri ve siyasi kanattan yoğun baskılara maruz kaldığını kaydeden Öznur, bütün baskılara rağmen Merhum Necmettin Erbakan’ın yanında yer alarak hükümetin kurulmasını sağladığını belirtti. 28 Şubat döneminde Prof. Dr. Necmettin Erbakan’la birlikte askeri vesayete, Batı Çalışma Grubu’na karşı Merhum Yazıcıoğlu’nun da dik durduğunu kaydeden Öznur “Öyle bir dönemden geçtik ki; Genelkurmay’dan aranan bir başçavuşa bile selam duran milletvekilleri vardı. İşte öyle bir dönemde Yazıcıoğlu, ‘Demokrasiye balans ayarı yaptık’ diyen Çevik Bir’e ‘Siyasetin emrindeki bir memurun bu sözleri söylemesi onun haddine değildir’ diyecek kadar cesur, o dönemin kudretli generallerinin emekli edilmesini teklif edecek kadar da kararlı bir liderdi” dedi.

Yazıcıoğlu’nun Çeçenistan’da, Filistin’de, Türkmeneli’nde, Bosna’da, Kosova’daki mazlumların daima yanında yer aldığını ifade eden Öznur, yaşamı boyunca istediği oy oranına ulaşamasa da kendisinin bütün kesimler tarafından sevildiğini söyledi. Cenazesinde 2 milyon kişinin yer aldığı bir liderin unutulmayacağını kaydeden Öznur, 55 yıllık yaşamı boyunca Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun Türk siyasi hayatında her zaman görüşlerinin ve fikirlerinin hatırlanacağını söyledi.

PAYLAŞ :