Memiş, Şubelerimizin İl Divan Toplantılarına Katıldı
30 Ekim 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak’la birlikte, Kars, Ardahan ve Ağrı şubelerimizin İl Divan Kurulu toplantılarına katıldı. İl Divan Toplantılarında konuşan Memiş, sendikal çalışmalarımızın yanı sıra ülkü gündemine yönelik de değerlendirmelerde bulundu. Memiş ayrıca, yerel ve ulusal basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu.

İL DİVAN TOPLANTILARI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sağlık-Sen olarak sorunlardan beslenen değil, sorunlara çözüm önerileri geliştiren, sorunları çözün bir anlayışla sendikacılık yaptığımızı belirten Memiş, kazanımların da ısrarlı takip ve mücadelemiz sonrası elde edildiğini belirtti. Yetkili olmadan kazanım elde etmeye başladığımızı söyleyen Memiş, “Yetkili olduktan sonra kangren olmuş sorunları çözdük, bazılarının aklına gelmeyen konuları taleplerimiz içine aldık, bir çoğunu kazanıma dönüştürdük.” Şeklinde konuştu. Lisans tamamlama, yıpranma payı ve kreş konusunun Sağlık-Sen’in öncelikli talepleri içinde olduğunu söyleyen Memiş, lisans tamamlamanın hayata geçtiğini, kreş konusunda gerekli adımların atıldığını ancak bazı eksiklerin olduğunu ifade etti. Yıpranma payını gündeme getiren, sözünü alan sendika olduğumuzu hatırlatan Memiş, “Biz talep ederken, sözünü alırken bunu hayal bile edemeyenler, kazanımlarımızı değersizleştirmeye çalıştı. Kazanımlarımıza sahip çıkacak, emek hırsızlığına izin vermeyeceğiz. Lisans tamamlamaya burun kıvıranlar, bizden önce başvuruda bulundu. Yıpranma payını hayal gibi gördüler. Ama sözünü aldık, mücadelemizi sürdürdük, ısrarla takip ettik. İnşallah en kısa sürede TBMM’ye gelecek. Geçtiğimiz hafta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Öznur Çalık, bu müjdeyi sendikamızın programında da verdi.” Dedi. Bunlara ek olarak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve adaletsiz döner sermaye sisteminin değişmesinin de olmazsa olmazlarımızdan olduğunu belirten Memiş, “Taleplerimizin arkasında siz değerli teşkilatımızın gücü var. Biz gücümüzü sizden alıyoruz. Sizin talepleriniz doğrultusunda mücadele ediyor, kazanımlara imza atıyoruz. Sizler de kazanımlarımıza sahip çıkın. Her şartta bizimle olan, bizimle yol yürüyen sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

HAİNLERİN HESABI HİÇ BİTMEYECEK, BİZ HEP UYANIK OLACAĞIZ

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin de açıklamalarda bulunan Memiş, “Bundan sonra bunların ülkemizle mücadelesi bitmeyecek. Onun için bizim nöbetimiz bugün bitmiyor. Biz her daim nöbette olacağız. Her daim bu ülkenin geleceği için çocuklarımızın geleceği için nöbet tutacağız.” dedi.  Çanakkale'den 102 yıl önce ülkeye girmek isteyenlerin amacına ulaşamadığını, ancak bunun mücadelesini hala sürdürdüklerini belirten Memiş, şöyle devam etti: “Çanakkale'de nasıl ki, şanlı bir tarih yazıldıysa, 15 Temmuz'da da milletimiz şanlı bir direniş göstermiştir. 7 düvele öyle bir meydan okundu ki, bundan sonra bunların oyunu bitmeyecek. Bundan sonra bunların ülkemizle mücadelesi bitmeyecek. Onun için bizim nöbetimiz bugün bitmiyor. Biz her daim nöbette olacağız. Her daim bu ülkenin geleceği için çocuklarımızın geleceği için nöbet tutacağız. Daha çok çalışacağız, Daha çok mücadele edeceğiz ve kimsenin ülkemizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkeyi  Suriye gibi yapmalarına hep birlikte müsaade etmeyeceğiz."  

MEMİŞ, AA MUHABİRİNE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Genel Başkanımız Metin Memiş, Ağrı’da Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin birçok alanda olduğu gibi, sağlık konusunda da büyük bir ülke olduğunu, Suriye gibi bir ülkede hastane inşa etmesinin bunu gösterdiğini söyledi. Türkiye'nin kendi içinde sağlıkta dönüşüm yaptığını, uluslararası alanda da mazlum ve mağdurlara sağlık hizmeti götürdüğünü ifade eden Memiş, şunları kaydetti: “Şu an Somali'de bir eğitim araştırma hastanemiz var, Sudan'da yeni bir eğitim araştırma hastanemiz var. Oradaki mazlum milletlere sağlık hizmetini ülkemiz götürüyor. Tabii ülkemiz aynı zamanda da Türkiye'de de Suriyeli kardeşlerimize sağlık hizmetini aksatmadan vermeye gayret ediyor. Suriye'de de şu an çok önemli sağlık yatırımları var. Bu, ülkemizin büyüklüğünü gösteriyor.” 
Türkiye'nin Suriye'deki sağlık hizmetlerine değinen Memiş, “Geçen ay El Bab'da sağlık hizmeti veren gönüllü sağlık çalışanlarımızı ziyaret ettik. Türkiye'nin Suriye'deki gücünü görmek için gittiğimizde, her türlü sıkıntıya rağmen ülkemizden gönüllü sağlık çalışanlarımızın El Bab'da, Cerablus'ta, Çobanbey'de sağlık hizmeti verdiğini, 200 yataklı bir hastane inşaatını gördük. El-Bab'ın nüfusu 5 binlere kadar düşmüş ama Türkiye'nin orada olmasıyla nüfus 130 binlere çıkmış.” Şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE, MAZLUMLARIN YANINDA DURARAK DÜNYAYA MESAJ VERİYOR

Türk toplumunun yedi düvele karşı mazlumların yanında olmak için gittiği her yere adalet götüren Osmanlı anlayışıyla hareket eden bir toplum olduğunu dile getiren Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin sadece ülkemiz insanına değil, tüm mazlum coğrafyalara, mağdur insanlara hiç çekinmeden sağlık hizmeti vermesini gerçekten önemsiyoruz. Sağlık çalışanlarımızın bu ülke ve millet için fedakarca bu kutsal görevi yerine getirdiklerini gördük. Belki dünyanın gözü bunu görmüyor, Türkiye'nin bu yardımseverliğini görmek istemiyorlar ama Türkiye bu duruşuyla mazlumun, mağdurun yanında nasıl olunması gerektiğine yönelik dünyaya örnek olup önemli mesajlar veriyor. El Bab'a gittiğimizde sağlam bir ev kalmadığını gördük. Türkiye, insanlığın gereği olarak bu mazlumlara sahip çıkıyor. Biz elbette ki ekmeğimizi, soframızı, imkanlarımızı paylaşacağız. İnsanlığı ayakta tutmak, insanlığa yardım etmek için hem mazlum milletlere sahip çıkmak hem de Suriyeli kardeşlerimize ev sahipliği yapmak zorundayız. Sağlık çalışanları ve devlet olarak onların sağlığına hizmet etmek zorundayız. Suriyeli kardeşlerimizden vatansızlığın ne demek olduğunu gördük. Coğrafyamızda şunu gördük ki yedi düvel Türkiye'ye karşı mücadele ediyor."

Genel Başkanımız Metin Memiş Eleşkirt'te bazı incelemelerde bulundu. Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak ve Ağrı Şube Başkanımız Fevzi Mağal ile birlikte gece Eleşkirt Devlet Hastanesini ziyaret ederek sağlık çalışanlarının sorunlarını dinledi.

PAYLAŞ :