Cumhuriyet Millet İradesinin Güvenceye Alınmasıdır
28 Ekim 2017, Cumartesi

94 yıl önce büyük zorluklara rağmen milletimizce kurulan Cumhuriyet, kazanımlarımızı kuvvetlendirerek bir asırlık çınar olma yolunda ilerliyor.

Millet iradesi, bazen askeri darbelerle, bazen bürokratik oligarşi eliyle gasp edildi. Bunu yapanlar ise her zaman, Cumhuriyet'i korumayı gerekçe olarak gösterdi. TBMM`nin duvarında asılı duran, `Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir` sözü, aksesuar olmaktan öteyi gitmedi. Ancak bu yolda atılan olumlu adımlar ve milletimiz tarafından her vakit her türlü tehditlere rağmen korunan kazanımlarımız, kimseye hiçbir surette ezdirilmedi.

15 Temmuz gecesi, hain FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen yıkım/yağma/kaos ortamı, aynı gecenin sabahına doğru milletin seferberlik halinde nasıl da meydanlara doluşabileceğini, kimseye kazanımlarının ve milli iradenin ortadan kaldırılamayacağını gösterdi.

Her gecenin bir sabahı vardır deyişinde olduğu gibi, 94 yıl önceki sancılı sürecin sonucu, milletin kazanımıyla sonuçlanmıştı. 94 yıl sonra bugün de millet, benlik bilinci ve hareket kabiliyetiyle, üstünde hiçbir oyunun oynanamayacağı, millettin en güçlü ‘sese’ sahip olabileceği bir sistem inşasını gerçekleştiriyor.

Memur-Sen olarak bizler de milletin ve iradesinin her zaman tahakkuk edeceği, her türlü zorluklara karşın aklın, ferasetin ve birlik/dirlik ruhunun daim olacağı nice yıllara diyoruz. Memur-Sen olarak çeyrek asrımıza yaklaştığımız süreç boyunca olduğu gibi, tüm zorluklar karşısında milletimizin yanında olacağımızı bir kez daha deklare ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 94. yılını yaşadığımız Cumhuriyet Bayramını kutluyor, demokrasinin hâkim olduğu, kesintiye uğramayacağı nice yıllar diliyoruz.

 

PAYLAŞ :