Memiş: Yıpranma Payı Sözü Hayata Geçirilmeli
16 Ekim 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sözü verilen yıpranma payının takipçisi olacaklarını ve mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bürokratik oligarşinin yıpranma payının hayata geçmesinin önünde bir engel olduğunu söyleyen Memiş, eski Türkiye geleneklerinin tamamen yok edilmesi gerektiğini kaydetti.

Genel Başkanımız Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak ve Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan’la birlikte, Eskişehir Şubemizin İl Divan Toplantısı ve Teşkilat Eğitim Programı’na katıldı. Burada konuşan Memiş, gündemdeki konulara yönelik açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarının en büyük beklentisinin yıpranma payı olduğunu belirten Memiş, bu konudaki sözün 4 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini hatırlattı. Memiş,  “2014 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız 80 milyonun huzurunda sağlık çalışanlarımıza “Sizler umudun adısınız 5 yıl hizmeti olana 1 yıl yıpranma payı vereceğiz, bakanlarıma talimatı veriyorum” dedi. Aradan 4 yıl geçti, bu süreç içerisinde maalesef siyaset ve bakanlık bu konudaki gerekli adımları atmadı. Sadece nöbet tutanlara yıpranma payı verelim dediler ve biz bunu asla kabul etmeyeceğimizi belirttik. En son külliyede gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramında Sayın Cumhurbaşkanımız “Yıpranma payı için talimat vermiştim ama gerçekleştiremediler, bu işin 15 Nisandan itibaren takipçisi bizzat ben olacağım” dedi. Ancak bir kez daha Cumhurbaşkanımız tekrarlamasına rağmen Türkiye’deki bürokratik oligarşi engeller nedeniyle yıpranma payı hala kenarda duruyor” dedi.

SORUMLULUK ALAN SENDİKACILIK ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYORUZ

Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in ilklerin sendikası olduğunu belirten Metin Memiş, “Sorunlardan nemalanan değil, sorumluluk alan sendikacılık anlayışıyla hareket ediyoruz. Müzakereyle sorunları masaya taşıyarak nasıl çözüm bulunacağını ortaya koyan bir sendikal anlayışa sahibiz. 2009 yılı itibariyle almış olduğumuz yetki sonrasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın onlarca sorununu çözüme kavuşturduk. Kaldırım taşlarını sökerek kamu malına zarar veren sendikal anlayışla birlikte ideolojik davranarak hiçbir soruna çözüm bulamayan sendikal anlayışlar Memur-Sen’in varlığıyla birlikte son buldu. Ülkesine, vatanına ve milletine sahip çıkan bir anlayışla hareket ediyoruz. Her toplu sözleşmede olduğu gibi bu toplu sözleşmede de Memur-Sen ve Sağlık-Sen kazanımlarını çamur at izi kalsın politikasıyla yok saymaya çalıştılar” ifadelerini kullandı.

KİMSE BU MESLEĞİN KUTSALLIĞINI KÜÇÜMSEMESİN

Sağlık çalışanlarının kutsal bir hizmeti gerçekleştirdiğini söyleyen Memiş, “Bizim mesleğimiz kutsal bir meslek. Savaşta cephe arkasında sağlık çalışanları vardı. 15 Temmuz gecesinde, o gün nöbeti olmayan sağlık çalışanlarımız bile hastanelerine koştu. Sağlık çalışanı arkadaşlarımız 112’lerde kurşun yağmurlarına rağmen demokrasi kahramanlarımızı kurtarmaya gittiler. Sağlık çalışanlarımızın kucağında birçok demokrasi şehidimiz cennete uğurlandı. Aynı şekilde, ‘terörle mücadele sürecinde Cizre’de sağlık hizmeti verilmiyor’ diyerek sağlık çalışanlarımız hedef gösterildi. Olaylar sürerken Cizre’ye giderek orada sağlık çalışanlarımızın yaşadıklarını gördüm. Yine sınır boyunda Suriyeli kardeşlerimize hizmet vermek için sağlık çalışanlarımız nöbet tutuyor. Herhangi bir olayda sağlık çalışanlarımız canını hiçe sayarak hizmet veriyor.  Onun için kimse bu mesleğin kutsallığını küçümsemesin ve Cumhurbaşkanımızın verdiği sözü yerde bırakmasın” diye konuştu.  

Toplantıda konuşan Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Köksal ise Sağlık-Sen’in büyük bir aile olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti. Bu büyük ailenin Eskişehir şubesi olarak, ilk günkü güç, azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Köksal, “Hem sendikacılık yapıyoruz, hem de sosyal sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Üyelerimizin sorunlarını çözerken, sendikal anlayışımızı hayatın her alanında ortaya koyuyoruz. Her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanındayız. Bu kutsal hizmetin yerine getirilmesinde emeği olan genel merkez yönetimimizle birlikte, şube yönetimindeki arkadaşlarıma, temsilcilerimize, üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

PAYLAŞ :