Memiş: Kazanımlarımıza Sahip Çıkalım 
22 Eylül 2017, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Mustafa Örnek ile birlikte Kocaeli Şubemizin İl Divan Toplantısıyla, İstanbul 2 No’lu şubemizin Temsilciler Toplantısı’na katıldı. 

Genel Başkanımız Memiş, burada yaptığı konuşmada sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verdi ve toplu sözleşme kazanımlarımızı paylaştı. 

HER PLATFORM, SORUNLARIN ÇÖZÜM ALANIDIR

Sağlık-Sen olarak hizmet kolu çalışanlarımızın sorunlarını çözmek, mali ve özlük haklarında kazanımlar elde etmek için çalıştığımızı söyleyen Memiş, “Şimdiye kadar birçok sorunu gerek toplu sözleşme masasında, gerek kurum idari kurul toplantıları gerekse bire bir yaptığımız görüşmelerde çözdük. Çalışanlarımızı hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlara göre, sağlanabilecek en yüksek oranda artış sağladık” şeklinde konuştu. 

Süt izninden döner sermaye kesintisi yapılmamasına yönelik talebimizi toplu sözleşmede kazanıma dönüştürdüğümüzü söyleyen Memiş, “İcap nöbet ücretlerinin de tüm sağlık çalışanlarına ödenmesi için düzenleme yapılması kararını aldırdık. Ayda 5, yılda 12 güne kadar olan yıllık izinlerde döner sermayeden kesinti yapılmayacak.” Dedi. AFAD’a bağlı kamplarla, bu kampların bulunduğu illerde görev yapan sağlık çalışanlarının döner sermaye tavan oranlarında artış yapılmasını sağladığımızı da belirten Memiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda yaşlı, ağır engelli ve çocuklara hizmet veren, yatılı kuruluşlarda görev yapan çalışanlara sosyal hizmet tazminatı olarak ilave 10 puan ek ödeme yapılmasının da toplu sözleşme kazanımlarımız içinde yer aldığını hatırlattı. 

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sağlık ve sosyal hizmet politikalarına katkı sunmak için SASAM Enstitüsü’nü kurduğumuzu hatırlatan Memiş, sorunlardan beslenmek yerine onları çözüme kavuşturmak için çalıştığımızı kaydetti. Hizmet kolumuzdaki birçok temel sorunun tespiti ve çözüm önerileri için çalıştaylar düzenlediğimizi belirten Memiş, bunun sonuncusunun geçtiğimiz günlerde Halk Sağlığı Günleri kapsamında düzenlediğimiz, Kronik Hastalıkların Yönetimi Sempozyumu olduğunu kaydetti. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MEMNUNİYETİ ARTMALI

Bakanlığın yeni bir teşkilat yasası çıkardığını ve buna bağlı olarak uyum yasalarının çıkacağını da belirten Memiş, yapılacak düzenlemelerin öznesinin çalışanlar olması gerektiğini kaydetti. Sempozyuma katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın bu dönüşüm sürecinde sorunların çözümüne yönelik sendikamızdan öneri istediğini hatırlatan Metin Memiş, “Daha önce yaptığımız çalışmalarla bakanlığın teşkilat yapısına yönelik değerlendirme ve raporlarımız bulunmaktadır. Konuyu siz değerli teşkilatımız, temsilcilerimiz, üyelerimiz ve bütün sağlık çalışanlarından gelen görüş ve öneriler doğrultusunda ele alacağız ve çıkan kararı bakanlığımızla paylaşacağız” şeklinde konuştu. 
Sağlıkta dönüşümün birinci ayağının yükünü sağlık çalışanlarının çektiğini de vurgulayan Memiş, ikinci dönüşümde sağlık çalışanlarının memnuniyetinin artırılması gerektiğini kaydetti. 

MEMİŞ, KOCAELİ’DE ZİYARETLERDE BULUNDU

Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney

Kocaeli İl Divan Kurulu öncesi Sağlık-Sen Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, Kocaeli Şube Yönetim Kurulumuz bazı ziyaretlerde bulundu. İlk olarak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz ve Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney’ı ziyaret eden Metin Memiş, Kocaeli’deki sağlık çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Kocaeli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faruk Demirhan ile görüşen Memiş, İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Memiş, son olarak Gölcük Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ı ziyaret etti.

Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nu  ziyaret etti.

Kocaeli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faruk Demirhan

İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz

Gölcük Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Yüksel Pehlevan

PAYLAŞ :