Sendikamızdan ASPB Müsteşarı Kandemir’e Hayırlı Olsun Ziyareti
15 Eylül 2017, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, İdris Baykan, Himmet Bayar ve Abdülaziz Arslan’la birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) Müsteşarı Aysel Kandemir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, yeni görevinde Aysel Kandemir’e başarılar diledi, görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Bu yıl toplu sözleşmelerde yaşlı, ağır engelli ve çocuklara hizmet veren yatılı kuruluşlarda görev yapan çalışanlara sosyal hizmet tazminatı elde ettiklerini belirten Genel Başkanımız Metin Memiş bundan sonraki süreçte sosyal hizmet tazminatının tüm bakanlık çalışanlarına verilmesi gerektiğini ifade etti. Dini bayramlardaki nöbet ücretlerinde de artış sağlandığını kaydeden Genel Başkanımız Memiş hakkaniyetli bir nöbet ücretinin bakanlık çalışanlarının hakkı olduğunu belirterek çalışanların beklentilerinin karşılanması gerektiğini söyledi.

Sağlık-Sen, SASAM Enstitüsü’nün “Türkiye’de Sosyal Yardım ve Sosyal Yardım Politikaları” analizine de değinen Genel Başkanımız Memiş, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin sosyal kalkınma ile mümkün olacağını belirterek var olan sorunların tespitlerinin ve önerilerinin yer aldığı analizin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Sosyal politikaların ve bakanlık çalışanlarının sorunlarını bu analizde ele aldıklarını kaydeden Memiş, sorunların çözüme kavuşturulması için Sağlık-Sen olarak taşın altına ellerini koymaya hazır olduklarını ifade etti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) Müsteşarı Aysel Kandemir de ziyaretten dolayı Genel Başkanımız Metin Memiş ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür etti.

Sağlık-Sen’in sendikacılık alanında farklı ve başarılı çalışmalara imza attığını bildiğini ifade eden Müsteşar Kandemir, sosyal yardım ve sosyal politikalar konusunda Sağlık-Sen’in görüşlerinden her zaman istifa etmek istediklerini belirtti.

PAYLAŞ :