Toplu Sözleşme Çalıştaylarımız Başladı
07 Haziran 2017, Çarşamba

Ağustos ayında, 2018 ve 2019 yıllarına yönelik yapılacak toplu sözleşmeler için teşkilatımız, üyelerimiz ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının talep ve sorunlarına yönelik düzenlediğimiz çalıştaylarımızın birincisi İstanbul’da yapıldı. Daha sonraki çalıştaylar ise sırasıyla Diyarbakır, Ankara, Afyonkarahisar ve Erzurum’da yapılacak.

Genel Başkanımız Metin Memiş, yaptığı açıklamada, 5 ilde yapılacak bu çalıştaylarda teşkilatımızın yanı sıra üyelerimiz ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla bir araya gelerek talepleri yerinde dinleyeceğimizi ifade etti. 

Taleplerin kazanıma dönüşmesinin iki anahtarı olduğunu söyleyen Memiş, “Bunlardan birincisi taleplerin sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının görüşleri doğrultusunda oluşmasıdır. Bunun için bütün sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının görüşlerini almak için sosyal medya ve e-mail yoluyla talepleri topladık. Şimdi de buna ek olarak 5 bölgemizde çalıştaylar gerçekleştirerek, teşkilatımızla istişarelerde bulunacağız. Daha sonra da genel merkezimizde düzenleyeceğimiz çalıştayla taleplerimize son şeklini vereceğiz. Kazanımın ikinci anahtarı ise, sahadan gelen isteklerle oluşan taleplerin toplu sözleşme masasına talep olarak taşınması, takip edilmesi ve çözüme kavuşturulmasıdır. Biz de genel merkez olarak, teşkilatımızdan ve üyelerimizden aldığımız güçle taleplerin takipçisi olacağız ve kazanıma dönüşene kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. 

İstanbul’da birincisi yapılan çalıştaya Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Mustafa Örnek’in yanı sıra; Bursa, Bursa Üniversite, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul 1 ve İstanbul 2, İstanbul Üniversite, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya ve Yalova şubelerimizin başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Çalıştayların yapılacağı il, kapsadığı bölge ve tarihler ise şu şekilde: 
-İstanbul (Marmara Bölgesi İlleri): 7 Haziran 2017, Çarşamba
-Diyarbakır (Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz Bölgesi İlleri): 10 Haziran 2017, Cumartesi
-Ankara (İç Anadolu ve Batı Karadeniz Bölgesi İlleri): 15 Haziran 2017, Perşembe
-Afyonkarahisar (Ege ve Akdeniz Bölgesi İlleri): 16 Haziran 2017, Cuma
-Erzurum (Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi İlleri): 20 Haziran 2017, Salı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :