Çanakkale; Şehadetin, Birlik ve Beraberlik Ruhunun Zirvesidir
19 Mayıs 2017, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, Çanakkale Zaferi’nin şehadetin, birlik ve beraberliğin zirvesi olduğunu, geleceğimizde sürekli ihtiyaç duyduğumuz bir ruhu barındırdığını söyledi.

Genel Merkezimiz tarafından,  İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okurken Çanakkale Savaşı’na katılan ve şehit olan Tıbbiyeliler için Çanakkale’de anma programı düzenlendi. Bu yıl yedincisi düzenlenen program Genel Başkanımız Metin Memiş’in konuşması ile başladı, Şair-Yazar Serdar Tuncer'in Çanakkale Zaferi'ni anlatan sunumuyla devam etti.

Anma programında, katılımcılara buğday çorbası, arpa ekmeği ve üzüm hoşafı ikram edildi, ardından meşalelerle 57. Alay Şehitliği’ne hareket edildi. Burada yapılan dualar ve sabah namazının eda edilmesiyle program sona erdi.

TIBBİYE’DEN ŞEHADETE, BİZİM EN ÖNEMLİ MİRASIMIZ

Burada konuşan Genel Başkanımız Memiş, Allah yolunda, vatan uğrunda şehit olan genç tıbbiyelileri unutmayarak destan şehri Çanakkale’ye geldiğimizi belirterek, ‘tıbbiyeden şehadete’ anma etkinliğini Sağlık-Sen için çok değerli bir miras olarak gördüğümüzü belirtti. Gelecek nesillerin bu coğrafya ile, şehadet ruhu ile bağının hiçbir zaman kopmasını istemediğimizi dile getiren Memiş, “Geçmişine sahip çıkamayan bir milletin geleceği olamaz. Geçmişimizin bu şanlı sayfasında yazılanlar, bu vatanı emanet edeceğimiz her gencimizin bilmesi gereken temel bir ders niteliğindedir. Şehadet; Çanakkale’de ayrı bir anlam kazanmış, birlik ve beraberlik ruhuna referans olmuş, gelecek nesillerin ihtiyaç duyduğunda başvuracağı bir ruh olmuştur. Bu ruhun içinde, genç tıbbiyelilerin katkısını da önemsiyor ve her yıl bu katkıyı anıyoruz. Yüce Mevla’dan şehadetlerinin kabulünü diliyor, rahmet ve minnetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

EN KISA SÜREDE, EN ÇOK ŞEHİT VERİLDİ

102 yıl önce bu gece verilen taarruz emri ile birlikte on bin vatan evladının birkaç saat içinde şehit olduğunu belirten Memiş, Çanakkale savaşları boyunca bu kadar kısa süre içinde bu sayıda şehidin verildiği başka bir zaman diliminin yaşanmadığını kaydetti. On bin şehit içinde yüzlerce tıbbiyeli öğrencinin de bulunduğunu belirten Memiş, “Bizler bu gece, ömrünün baharında şehadete koşan tıbbiyeli gençlerin manevi torunları olarak şanlı zafer için ne bedeller ödendiğine şahit oluyoruz.” dedi.

Çanakkale’de sadece milli tarihimizin değil, insanlık tarihinin en muhteşem destanının yazıldığını söyleyen Memiş, ecdadımızın, kendinden sonra gelen nesillere bıraktığı en büyük mirasın,  hürriyet ve bağımsızlık şuuru olduğunu kaydetti.

ÇANAKKALE RUHU, 15 TEMMUZ GECESİ YOLUMUZU AYDINLATTI

Çanakkale’de şehadete ulaşmış olan ecdadın torunları olarak bu şuur ve mirasla, 15 Temmuz darbesine karşı durduğumuzu söyleyen Metin Memiş, “Çanakkale’yi geçmek isteyenlerle, 15 Temmuz’da darbe yapmak isteyenlerin hedefi aynıydı; Ülkemizi işgal etmek istiyorlardı. Bedrin Arslanlarına eş destansı bir şehadete ulaşan ecdadımızın torunları, 15 Temmuz’da darbecilere karşı aynı destansı mücadeleyi vererek işgale izin vermedi. 15 Temmuz’daki FETÖ darbesi başarılı olsaydı, ülkemiz işgal edilecek, bağımsızlık ve toprak bütünlüğümüz elden gidecekti. Darbecilerin amacı seçilmiş hükümeti görevden uzaklaştırmak, kendilerini destekleyen dış güçlerin emrinde kukla bir yönetim oluşturmak ve ülkemizi onlara peşkeş çekmekti. Çanakkale’de mermi bitince süngü ile mücadele edilmişti. Siperler arası birkaç metre idi. Kurşunlar havada birbirine çarpıyordu. Bu şartlarda ülkesini teslim etmeyen, Çanakkale’yi geçilmez yapan ecdadın torunları, tanka, topa, tüfeğe, uçağa, helikoptere bedenini siper ederek darbeye izin vermedi” şeklinde konuştu.

Her destanın ayrı bir ruhu ve anlamı olduğunu belirten Memiş, bu ruhun referansı ve ışığında yürüyecek milletimizin, her zaman iradesine ve ülkesine sahip çıkacağını kaydetti.

Konuşmanın ardından 57. Alay Şehitliği’ne hareket edildi. Burada yapılan dualar ve sabah namazının eda edilmesiyle program sona erdi. Programa Genel Başkanımız Memiş’in yanı sıra Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, İdris Baykan, Mustafa Örnek, Abdülaziz Aslan, çok sayıda şube başkanımız, şube yönetim kurulu üyelerimiz ve sağlık çalışanları katıldı.

ZİYARETLERDE BULUNULDU

Genel Başkanımız Memiş ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, "Tıbbiye'den Şehadete" programı öncesi, Edremit Devlet Hastanesi'nin düzenlediği Ebeler ve Hemşireler Günü programına katıldı. Genel Başkanımız Memiş, sağlık çalışanlarının sorunlarını dinledi, kazanımlarımız ve taleplerimiz hakkında bilgi verdi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve beraberlerindeki heyet daha sonra da Edremit 5 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nu çalışanlarını ziyaret etti.




PAYLAŞ :