İstanbul, Edirne ve Aksaray’da Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü Programı Düzenlendi
15 Mayıs 2017, Pazartesi

Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü dolayısıyla şubelerimizde etkinlikler düzenlendi.

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanlığımızın düzenlediği etkinlikte konuşan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Ebeler ve Hemşireler’in sağlık hizmetlerinin yükünün önemli bir kısmını üstlendiğini belirterek, personel yetersizliği, yoğun iş yükü gibi sorunların acilen çözüm bekleyen konular olduğunu söyledi.

Özellikle ülkemizdeki hemşirelerin Avrupa Birliği ülkelerindeki meslektaşlarına göre 5 kat daha fazla çalıştığını belirten Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, var olan bu sorunların yanı sıra döner sermaye sistemindeki adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

AKSARAY VE EDİRNE ŞUBELERİMİZİN PROGRAMLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aksaray ve Edirne Şubelerimizin düzenlediği Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü programları da Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Ebeler ve Hemşireler Günü’nü yine anlamlı bir gün olan Anneler Günü ile birlikte kutladıklarını kaydeden Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak ebelik ve hemşireliğin dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olduğunu ifade etti.

Büyük çoğunluğu kadın olan bir hizmet kolunda sendikacılık yaptıklarını ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak süt izni, doğum izni gibi kadın kamu görevlilerine yönelik kazanımların altında Sağlık-Sen imzası olduğunu belirtti.

Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar da yaptığı konuşmada ebelik ve hemşirelik mesleğinin zorlukları olmasına karşın yapılan işin kutsal ve değerli bir hizmet olduğunu kaydetti.

Sağlık-Sen olarak bu mesleklerin zorluklarını, sorunlarını bildiklerini ifade eden Bayar, yetkili sendika olarak var olan sorunların çözümü için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.




PAYLAŞ :