Memiş: Taleplerimiz Tek Tek Kazanıma Dönüşüyor
15 Mayıs 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, Çankırı Şubemizin düzenlediği kahvaltı programıyla, Samsun Şubemizin düzenlediği piknik programlarına katılarak, teşkilatımız ve üyelerimizle bir araya geldi. Etkinliklerde konuşan Genel Başkanımız Memiş, talep ettiğimiz bütün konuları tek tek kazanıma dönüştürdüğümüzü, bundan sonra da üyelerimizin taleplerini kazanıma, sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam edeceğimizi söyledi.

LİSANS TAMAMLADA SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

Yaptığımız çalışma ve verdiğimiz mücadele sonucu, bazıları için hayal durumunda olan konuların kazanıma dönüştüğünü söyleyen Memiş, “Biz, onların talep etmeyi hayal bile edemedikleri konuları kazanıma dönüştürüyor, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözüyoruz. Lisans tamamlama bu kazanımlarımızdan biridir. Lisans tamamlamayı talep ettiğimizde ve sözünü aldığımızda inanmadılar. Lisans tamamlamanın yasası çıktığında, bunu değersizleştirmek için çalıştılar. Lisans tamamlamanın boş olduğunu söylediler. Son olarak, üst öğrenim konusunda yaşanan sorunları da çözdük, bakanlığımız üst öğrenim listesini güncelledi. Bakalım şimdi ne diyecekler” şeklinde konuştu.

YIPRANMA PAYI TORBADA

Yıpranma payı konusuna da değinen Memiş, uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz bir konunun daha sonuçlanmak üzere olduğunu söyledi. Memiş, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı ile ortak düzenlediğimiz Hemşireler ve Ebeler Günü programında Bakan Akdağ’ın konuya yönelik sözlerini de hatırlatarak, “Yıpranma payı sağlık çalışanlarının yıllardır talep ettiği bir konu idi. Sağlık-Sen olarak yıpranma payını talep ettik, sözünü aldık, yasasını çıkarttık. Şimdi de TBMM’de yasalaşma sürecine girdik. Hem sayın bakanımız, hem de müsteşarımız konuyla ilgili geçtiğimiz hafta programlarımızda açıklamalar yaptı. İnşallah en kısa sürede yıpranma payı da hayata geçecek” dedi.

ŞİDDET, CAYDIRICI CEZALARLA ÖNLENİR

Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından birisinin de şiddet olduğunu söyleyen Memiş, şiddetin önlenmesi için yaptığımız çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtti. Daha önce bu konuyla ilgili bir çalıştay yaptığımızı, TBMM’nin ilgili komisyonlarına önerilerimizi sunduğumuzu dile getiren Memiş, bir mesafe alınmasına karşın şiddetin sona ermediğini söyledi. Şiddetin sona ermesinin caydırıcı cezalarla mümkün olacağını da ifade ederek, “Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar, mutlaka tutuklu yargılansın. Bu kişiler, 6 ay boyunca sağlık harcamalarını cebinden ödesin. Ayrıca, bir sonraki hastaneye gelmelerinde, güvenlik görevlisi eşliğinde sağlık hizmeti verilsin” şeklinde konuştu.

MİLLİ İRADE, MİLLET İRADESİNDEN YANAYIZ

Memur-Sen’in olarak, ücret boyutuna hapsetmeden sendikacılık yaptığımızı da belirten Memiş, her zaman demokrasiden, milli iradeden, millet iradesinden, temel insan hak ve özgürlüklerinden yana olduğumuzu kaydetti. Darbelere ve darbecilere her zaman ‘dur’ dediğimizi de belirten Memiş, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da, 17/25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da milletimizin yanında olduğumuzu ifade etti. Emeğin ve ekmeğin kutsallığını savunurken, ekmeğimizi büyütmenin mücadelesini verdiğimize dikkat çeken Memiş, siyasi istikrarsızlıkların faturasının her zaman emekçilere kesildiğini, bu sebeple de ülkemizin istikrarı, geleceği için çalıştığımızı kaydetti.

BİRLİK VE BERABERLİKTEN TAVİZ YOK

Ülkemizin bölgesinde güçlü ve söz sahibi olması gerektiğini de belirten Memiş, bunun yolunun da birlik ve beraberliğimizin sağlanması ile mümkün olacağını, birlik ve beraberliğimizin bütün sorunların çözümünün olmazsa olmazı olduğunu ifade etti.

PAYLAŞ :