Genel Başkanımız Metin Memiş, Bakan Akdağ’ı Ziyaret Etti
05 Mayıs 2017, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette sağlık çalışanlarının sorunlarını ileten Genel Başkanımız Metin Memiş, var olan sorunların çözümünü bir dosya halinde Bakan Akdağ’a sundu.

YIPRANMA PAYI SÜRECİ BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi konusundaki talebi Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a ileten Genel Başkanımız Metin Memiş, sürecin hakkaniyetli bir şekilde bir an önce tamamlanması gerektiğini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sağlık-Sen toplantısında ifade ettiği gibi yıpranma payının 5 yıllık çalışma süresine 1 yıl şeklinde verilmesi gerektiğini belirten Genel Başkanımız Metin Memiş, düzenlemenin tüm çalışanları kapsaması gerektiğini ve geçmiş yılları kapsayacak şekilde yapılması gerektiğini kaydetti

DÖNER SERMAYE SİSTEMİNDE, ÇALIŞANLAR EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMALI

Genel Başkanımız Memiş, Türkiye genelinde döner sermaye sisteminin uygulanmasında farklılıklar olduğunu ve bu durumun adaletsizliğe yol açtığını belirterek çalışanların hakkını aldığı bir sistemin uygulamaya geçirilmesi gerektiğini söyledi. Memiş ayrıca Danıştay 11. Dairesi’nde kazandığımız dağıtılabilir döner sermaye hesabında hazine hissesinin yüzde 15 yerine yüzde 1 hesaplanması konusunun TKHK tarafından uygulanması gerektiğini vurguladı.

Sağlık-Sen olarak bu sistemin sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı “Döner Sermaye Çalıştayı” gerçekleştirdiklerini ifade eden Memiş, uygulamadaki aksaklıkların giderilmesi için bu toplantıları yapmaya devam edeceklerini de belirtti.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI AÇILMALI

Sağlık çalışanlarının uzun zamandır beklediği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının bir an önce açılması gerektiğini de söyleyen Memiş, üniversite mezunu olup hizmetli kadrosunda görev yapanlara ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğu gibi başta şoförler olmak üzere alınan onaylarla genel idare hizmetler sınıfının işlerini yürüten yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına da kadro verilmesini ve bu konuda yaptığımız resmi başvuruya olumlu cevap verilmesini istedi.

Memiş, açılacak sınavın kadro sayısının, daha önce ilan edilen ancak geri çekilen kadro ve unvan sayısından daha düşük olmaması gerektiğini de Bakan Akdağ’a iletti.

Genel Başkanımız Metin Memiş ziyarette ayrıca Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ı Sağlık-Sen tarafından 10 Mayıs 2017 tarihinde Ankara’da düzenlenecek olan 5. Ebelik ve Hemşirelik Sempozyumu’na davet etti.

BAKAN AKDAĞ: YIPRANMA PAYI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde verilmesi konusunda gereken çalışmaları yapmaya devam ettiklerini kaydeden Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise sağlık çalışanlarının fedakarca görevlerini yaptıklarını ve bu fedakarlığın karşılığını sonuna kadar hakettiklerini söyledi. Bakanlık olarak adil bir döner sermaye sistemi konusunda çalışma yaptıklarını kaydeden Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarına emeklerinin karşılığını vermek için üzerlerine düşen her türlü görevi yapacaklarını söyledi.

Hizmetli kadrosunda çalışanlara kadro verilmesi konusunda mevzuata göre hareket edeceklerini kaydeden Bakan Akdağ bu çalışanlara kadro verilmesi için mevzuata uygun ölçüde ilgili birimlere çalışma yaptıracağını söyledi. Akdağ, Sağlık Bakanlığı’nda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılması için çalışmalarını sürdürdüklerini de ifade etti.

PAYLAŞ :