Üniversite Hastaneleri Çalışanlarının Sorunlarının Çözümü İçin Çalışıyoruz
03 Nisan 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, üniversite hastanelerinde verimlilik ve kalitenin artmasının çalışanların sorunlarının çözülmesiyle mümkün olduğunu söyledi. Daha önce Sağlık-Sen olarak bir çalıştay düzenlediğimizi söyleyen Memiş, önümüzdeki günlerde tekrar bir çalıştay düzenleyeceğimizi belirtti.

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar, Konya Üniversite Şubemizin Teşkilat Eğitim Toplantısı’na katıldı. Toplantıya, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tahir Yüksek de katıldı.

Burada konuşan Memiş, üniversite hastanelerinde çalışanların sorunlarının çözümü için mücadele ettiğimizi söyledi. Daha önce düzenlediğimiz çalıştayın sonuç raporunu ilgili kurum ve kişilerle paylaştığımızı söyleyen Memiş, bu rapor doğrultusunda bir çok adımın atıldığını kaydetti. Önümüzdeki günlerde her kademeden katılımla yeni bir çalıştay düzenleyeceğimizi söyleyen Memiş, “Üniversite hastanelerinde çalışanların döner sermaye, yer değişikliği sorunları en kısa sürede çözülmelidir. Sistemi bütün olarak ele alacağız ve aksayan yönlerini tespit ederek çözüm önerilerini tekrar kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. Yönetimlerin de çözüm sürecinin içinde yer almasının önemine dikkat çeken Memiş, “Bugün aramızda olan rektörlerimize bu yöndeki gayretlerinden ve iyi niyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çalışanlara sahip çıkılması, onların yanında olduklarını bildirmeleri bile çözüm için atılmış bir adımdır” şeklinde konuştu.

Konuşmasında referandum sürecine de değinen Memiş, 15 Temmuz’da darbeye dur diyen irade olarak, darbelere bu yolu kapatan değişiklik için ‘evet’ diyeceğimizi kaydetti. Milletin yanında olan bir sivil toplum kuruluşu olarak şimdiye kadar vesayetin deşifresi için çalıştığımızı söyleyen Memiş, sendikaların özgürlüklerden, millet iradesinden, milli iradeden yana olması gerektiğini kaydetti. 28 Şubat’ta darbecilerin yanında duran çetelerin yerini, milletin yanında duran sendikalar aldığını söyleyen Memiş, “Memur-Sen olarak her türlü darbeye karşı çıktık. Milletimizin yanında olduk. Bunu 28 Şubat’ta da yaptık, 27 Nisan’da da yaptık, 15Temmuz’da da yaptık. 15 Temmuz’da darbecilere inat, TBMM’yi açtıran Memur-Sen’in Onursal Genel Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu olmuştur. Allah’a hamd olsun, darbecilere destek olan sendikaların yerini darbe savar sendikalar aldı” dedi.

ŞAHİN: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Toplantıda konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de, Sağlık-Sen’in, üniversite hastanelerinde çalışanların sorunlarına yönelik çabasını takdir ettiğini söyledi. Yapılan çalışmaları takip ettiğini ve sorunların çözümü için kapısının her zaman açık olduğunu söyleyen Şahin, “Bugün katıldığım üçüncü toplantı. Çabanızı takdir ediyorum. Çalışanlarımızın sorunlarının çözümü bizi de mutlu edecektir. Teşkilat Eğitim Toplantısı olarak düzenlenen bu çalışmanın en önemli katkısı da insanların bir araya gelerek birbirlerini anlaması ve tanımasıdır” dedi. Referandum sürecine de değinen Şahin, 15 Temmuz’un başarılı olması halinde, Türkiye’nin bölünmüş olacağını belirterek, milletin iradesine, demokrasisine, ülkesine sahip çıktığını kaydetti.

 

YÜKSEK: ÇALIŞANLARA VERİLEN ÖNEM MEMNUN EDİYOR

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tahir Yüksek ise konuşmasında, yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Sağlık-Sen’in sivil toplum örgütü olarak yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten Yüksek, böyle çalışmaların sorunların çözümüne sunacağı katkının tartışılmaz olduğunu ifade etti. Üniversite yönetimi olarak, çalışan sorunlarının çözümlere yönelik kendilerine ulaştırılan önerilere her zaman olumlu baktıklarını belirten Yüksek, işbirliğinin sorunların çözümünü kolaylaştıracağını kaydetti.

ŞAFAK: ÜNİVERSİTE YÖNETİMLERİNİN YANIMIZDA OLMASI BİZE GÜÇ VERİYOR

Üniversite Şube Başkanımız Mithat Şafak da konuşmasında, üyeleri ve üniversite hastaneleri çalışanlarının sorunlarının çözümü için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Bu toplantı ile hem tanışmayı hem de sorunları tespit ederek çözümü için atılacak adımların belirleneceğini söyleyen Şafak, katılımlarından dolayı üniversite rektörlerine de teşekkür etti. Yöneticilerin yanlarında olmasının kendilerini memnun ettiğini belirten Şafak, “Biz teşkilatımızla bir araya geldik. Sorunlarımızı dile getirecek, öneriler üzerinde konuşacağız. Bu çözüm önerilerini de siz değerli yöneticilerimiz ve sendika genel merkezimizin destekleri ile hayata geçireceğiz. Burada olmanızdan dolayı da son derece mutluyuz” dedi.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :