Memiş’e ATTDER’den Onur Ödülü
24 Mart 2017, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği’nin düzenlediği Altın Ambulans 2017 Sağlık Ödül Töreni’ne katıldı. Memiş’e ATTDER Genel Başkanı Selçuk Evren tarafından Onur Ödülü verildi. Memiş de, Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı’ya, ATTDER’in Altın Ambulans Ödülü’nü verdi. 

Burada konuşan Memiş, acil sağlık hizmetlerinin sunulmasında acil tıp teknisyeni ve teknikerlerinin önemli bir misyonu bulunduğunu söyledi. Acil tıp teknisyeni ve teknikerlerinin, yaptıkları ilk yardımlarla bir çok hastanın hayata tutunmasını sağladığını belirten Memiş, “Sağlık hizmeti bir bütün olarak sunulur. Bu zincirin her halkasında bulunan arkadaşlarımız, fedakarlıkları ölçüsünde büyük sorumluluklara ve başarılara imza atıyorlar. Acil tıp teknisyeni ve teknikeri arkadaşlarımız da, bu zincirin hastaya ilk ulaşan, şifayı ilk ulaştıran kısmını oluşturuyor. Ancak bu hizmeti yaparken büyük bir risk içindeler” şeklinde konuştu. 

Acil tıp teknisyeni ve teknikerlerin, sağlıkta en çok şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının içinde yer aldığını belirten Memiş, “Bu kadar zorluklar içinde çalışan arkadaşlarımızın sorunları çözülmelidir. Şiddet görmelerinin önüne geçilmelidir. Terörle mücadelenin yürütüldüğü bölgelerde, can güvenlikleri sağlanmalıdır.” Dedi. 

Canları pahasına bu hizmeti gören sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi için de mücadele ettiğimizi belirten Metin Memiş, “O tarihte Başbakan olan, şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dan bütün sağlık çalışanlarına yönelik yıpranma payı sözü almıştık. 14 Mart Tıp Bayramı’nda, bu konunun referandum sonrası yasalaşacağını ve bizzat kendisinin takipçisi olacağını söyledi. Yıpranma payı, bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yasalaşana kadar mücadelemiz sürecek” şeklinde konuştu. 

Ek ödemelerin emekliliğe yansıması ve performans sistemindeki adaletsizliklerin de gündemimizde olduğunu söyleyen Memiş, sağlık çalışanlarının emekliliklerinde yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Yetersiz istihdamın, sağlık çalışanlarını yorduğunu ve yıprattığını da söyleyen Memiş, bütün branşlarda istihdam yapılması çağrısında bulundu. 

Sendikacılığı ücret boyutuna hapsetmediğimizi belirten Memiş, vesayetin deşifresi, temel hak ve özgürlüklerin mücadelesi, mağdurların ve mazlumların yardımcısı olmamızın temel ilkelerimizden olduğunu da söyleyen Memiş, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak her zaman millet iradesinden yana olduk. Milli iradeden yana olduk. Darbelere, darbecilere geçit vermedik. 28 Şubat’ta nasıl direndiysek, 15 Temmuz’da da direndik. Nöbetimizi nasıl tuttuysak, referandumda bu sorumluluğun devamı olarak yeniden büyük Türkiye’nin geleceğine ‘evet’ diyeceğiz” dedi. 

Programa Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar da katıldı.

PAYLAŞ :