Memiş: Cumhurbaşkanlığı Sistemi İstikrar Sağlayacak
20 Mart 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliği paketindeki cumhurbaşkanlığı sisteminin, iki başlılığı ortadan kaldıracağını, istikrar sağlayacağını söyledi. Memiş, bu sebeple Memur-Sen ailesi olarak, Sağlık-Sen ailesi olarak ‘Evet’ dediğimizi kaydetti.

Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Kemal Çırak ile birlikte Ordu Şubemizin teşkilat buluşması ve il divan kurulu toplantısına katıldı. Referandum süreciyle sendikal çalışmalarımız hakkında bilgi veren Memiş, ayrıca bazı ziyaretlerde de bulundu.

İSTİKRAR, HER ŞEYİN ÖTESİNDE

16 Nisan'da yapılacak referandumda, Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak büyük bir sorumluluk aldığımızı söyleyen Memiş, geçmişte yaşanan siyasi istikrarsızlıkların ülkeye faturasının ağır olduğunu kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişinde 65 hükümetin değiştiğine işaret eden Memiş, “Yaklaşık 1,5 yılda bir hükümetin değiştiği, hatta 25 günlük hükümetlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Koalisyonlar dönemlerinde ne sıkıntıların yaşandığını duyduğumuz bir ülkede yaşıyoruz. ABD'nin 240 yıllık tarihinde 45. Başkanı seçildi. İstikrar her şeyden önemli. Türkiye'de istikrarlı olan dönemlere baktığımız zaman o dönemler milletin kalkınma yaşadıkları dönemler. En son olarak istikrarlı dönem AK Parti iktidarı dönemidir. AK Parti'nin 14 yıllık iktidar döneminde yasakların kaldırılması başta olmak üzere ekonomik ve kalkınma hamlelerinin yapıldığı bir süreci hep beraber gördük. İşte bu istikrarın getirdiği bu süreçle beraber artık denizin altından tünel geçiren, üçüncü havalimanıyla Avrupa'nın en büyük havalimanını yapan, tankını, topunu ve tüfeğini üreterek artık dışa bağımlı olmayan, artık kenardan bakan değil de kafa tutan, meydan okuyan güçlü bir Türkiye olma yolunda istikrarlı bir dönemi görüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Türkiye'de yaşanan olumlu gelişmelerin birilerinin işine gelmediğini ve istikrarın bozulmasının istendiğini ifade eden Memiş, "Özellikle iki başlılığın ortadan kaldırılacağı, istikrarın olacağı yeni süreçte güçlendirilmiş cumhurbaşkanlığı sistemine Memur-Sen ailesi olarak, Sağlık-Sen ailesi olarak 'Evet' diyoruz, 'Evet' diyeceğiz." dedi. 

YETERSİZ İSTİHDAM, SAĞLIK ÇALIŞANLARINI YIPRATIYOR

Sağlık çalışanlarının sorunlarını da dile getiren Memiş, yetersiz istihdam sebebiyle ülkemizdeki sağlık çalışanlarının, Avrupa’dakilere oranla üç - dört kat fazla çalıştığını kaydetti. Buna rağmen yılmadan, sağlık çalışanlarının, yorulmadan bu mesleğin kutsallığıyla görevini hakkıyla yerine getirdiğini ifade eden Memiş, "Her hangi bir şey olduğu zaman herkesin olay yerinden kaçıştığı sırada sağlık çalışanları mesleğinin gereği olarak bir can kurtarma çabası içinde bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Onun için yıpranma payı hakkı sağlık çalışanlarının hakkıdır." diye konuştu. 
Bu kadar yıpranan sağlık çalışanlarının yıpranma payı almasında sonuca biraz daha yaklaşıldığını söyleyen Memiş, “Geçtiğimiz hafta 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kutlamaları esnasında sayın cumhurbaşkanımız yaptığı konuşmada ‘Bu sözü ben vermiştim, inşallah 16 Nisan'dan sonra bunun takipçisi olacağım’ dedi. İnşallah biz de bu süreci takip ederek 550 bin sağlık çalışanımıza yıpranma payı müjdesini vereceğiz.” şeklinde konuştu.

‘Sağlık-Sen aldanmayan ve aldatmayan bir sendikadır’ diyen Memiş, “Kuruş değil duruş sendikacılığı yapıyoruz. Sağlık-Sen sorunlardan nemalanan değil, sorumlu sendikacılık anlayışı ile çözüm üreten sendikadır. Bu anlamda sağlık çalışanların icap ücretlerini almalarını sağlayarak yine sendika olarak bizler sağladık. Bizler sorunları reklam olarak değil, çözümünü ortaya koyarak, diyalog kurarak çözüm masasında sorunları çözüyoruz.” açıklamasında bulundu.

NÖBET ÜCRETLERİ, GEÇMİŞE GÖRE İYİLEŞTİRİLDİ

Geçmiş yıllara oranla tutulan nöbet ücretlerinde gözle görülür bir artışın yaşandığını da söyleyen Memiş, Sağlık Bakanlığı'nın bir torba yasa tasarısı hazırlığı olduğunu, bu tasarıda, sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin artırılmasına yönelik girişimlerde bulunduğunu kaydetti. Memiş, “Nöbet ücretlerinin yüzde 100 artırılması noktasında sayın bakanımızla mutabık kaldık. İnşallah bu torba yasada nöbet ücretlerinin yüzde 100 artırılması noktasında mücadelemizi sürdüreceğiz. Böylece çalışanlarımızın emeğinin karşılığını tam almalarını sağlayacağız.” Dedi. 

ADALETSİZ DÖNER SERMAYE SİSTEMİ DEĞİŞMELİ

Mevcut döner sermaye sisteminin adaletsizliğine de vurgu yapan Memiş, “Bu sistemin değişmesi gerektiğini her dönemde ifade ediyoruz. Şu anda maalesef döner sermaye havuzu tek olduğundan dolayı hekim sayınız ne kadar fazlaysa sağlık çalışanlarının döner sermayesi de o kadar düşüyor. Bunun içinde önerimiz hekim havuzunun ayrı, sağlık çalışanlarının havuzunun ayrı olması yönde. İnşallah bu yönde de yeni sistemin getirilmesi noktasında Sağlık-Sen olarak öncülük edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Memiş, ayrıca Ünye ve Fatsa Devlet Hastanesinde hafta sonu nöbet tutan sağlık çalışanlarını da ziyaret etti.

ORDU ŞUBEMİZ İL DİVAN TOPLANTISI

ORDU FATSA DEVLET HASTANESİ ZİYARETİ

ORDU ÜNYE DEVLET HASTANESİ ZİYARETİ




PAYLAŞ :