Memiş: Ufkumuz, Yeniden Büyük Türkiye
10 Mart 2017, Cuma

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ufuklarının yeniden büyük Türkiye ve adil bir dünya olduğunu söyledi.

Memiş, referandum süreciyle ilgili olarak Manisa’da düzenlenen ‘Memur-Sen’e Davet, Tercihimiz Evet’ programına katılarak bir konuşma yaptı. Programa Metin Memiş’le birlikte Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak’ın yanı sıra  AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli de katıldı. 

Konuşmasında Memur-Sen’in misyon ve vizyonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Memiş, ülkesi, milleti, memleketi ve İslam dünyası için sorumluluk almaktan hiç kaçınmadıklarını söyledi. Ulvi bir amaç için bir araya geldiklerini söyleyen Memiş, “Bizi bir araya getiren, hepimizi yollara düşüren, milletimizin geleceği, ümmetin geleceğidir. Ümmetin geleceği de milletimizin geleceği de güçlü ve büyük Türkiye olmaktan geçiyor.” Şeklinde konuştu. 

Yeni Türkiye’nin, hainlerin karıştıramayacağı, maşaların ateş olmaya bile cesaret edemeyeceği ekonomisiyle dosta güven, düşmana korku salan bir Türkiye olacağını söyleyen Memiş, bunun yolunun da birlik ve beraberliğimizle siyasi istikrarın sağlanmasından geçtiğini ifade etti. 

Her türlü terör ve kaos ortamlarının, siyasi belirsizlikler ve buna bağlı yaşanan ekonomik krizlerin ardından çıktığına dikkat çeken Memiş, yakın tarihimizin bunun örnekleri ile dolu olduğunu kaydetti. 

Bu kaos ortamlarını bitirmenin öncelikli yolunun siyasi istikrarı sağlamak olduğunu söyleyen Memiş, “16 Nisan’da oylayacağımız anayasa değişikliği siyasi istikrarı sağlayacak, toplumsal ayrışmayı sona erdirecek ve buna bağlı olarak krizleri bitirecek bir düzenlemedir.

Bizim ‘evet’ demek için çok sebebimiz var ama, karşı çıkanların bir tek argümanları yok. Dillerine pelesenk olan, yatıp kalkıp söyledikleri tek şey; tek adamlık. Bunların tek korkusu; milletin kendilerine yüz vermemesi, sorumluluk vermemesi ve iktidar yapmamasıdır. Kriz ortamlarında ekmek peşinde koşmayı gelenek haline getirenler, elbette ki, siyasi istikrarı istemeyecekler.” Dedi. 

MESAJIMIZI HERKESE ULAŞTIRIN

Programa katılanların ‘evet’ demekle kalmayıp, burada konuşulanları herkese ulaştırması gerektiğini de söyleyen Memiş, “Biz abdestimizden eminiz, namazımızdan şüphemiz yok. Bu sebeple anlatılanları, konuşulanları iyi dinleyip, konuyu bilmeyenlere, kafası karışık olan kardeşlerimize meselenin özünü ve doğrusunu iyi anlatalım.” Şeklinde konuştu.

Dış politikaya yönelik değerlendirmelerde de bulunan Memiş, Suriye’ye neden girildiğini eleştirenlere cevap olarak da, Merhum Necmettin Erbakan’ın, “Eğer mesele bir gün Suriye olursa, hedef Türkiye’dir” sözünü hatırlattı.

‘Dost da düşman da bilsin ki Türkiye diz çökmez, çökmeyecek’ diyen Memiş, “Bu topraklara güveniyoruz. Fakat daha fazla çalışmamız gerektiğinin de farkındayız. Yeni bir dünya kuruluyor. Geçen yüzyılda kaybettiğimizi, bu yüzyıl nasıl kazanabiliriz sorusunun cevabını arıyoruz.” Şeklinde konuştu. 

Memur-Sen olarak, referandumda niçin ‘evet’ diyeceklerini de açıklayan Memiş, “ 
Evet derken “Dünya beşten büyüktür” iradesine sahip çıkıyoruz. Mazluma el uzatan güçlü Türkiye ideali için çalışıyoruz. Sendikacılıkta Yerli ve Milli Ses, Evrensel Mücadeleye Yeni Bir Nefesiz. Vesayetin feshine, siyasi istikrara, ‘evet’ diyoruz.” Dedi. 

BUDAK: BİR İLE BAŞLADIK, MİLYONLARA ULAŞTIK

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak da konuşmasında, Memur-Sen’in sendikal duruşu hakkında bilgi verdi. Memur-Sen’in Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan’ın, ‘Bütün giysileri yırtsak yeridir, Yeter bize vefa elbiseleri’ dizelerini okuyan Budak, bir ile başladıkları mücadelenin yüzbinlere, milyonlara ulaştığını söyledi.

Memur-Sen ve bağlı 11 yetkili hizmet kolu ve 4 komisyon ile heyecanlarını hiç kaybetmeden Türkiye ve bölgenin en büyük emek örgütü olduklarını söyleyen Ömer Budak, “Bugünlere kolay gelmedik. Dişimizle tırnağımızla kazıyarak, engelleri bariyerleri yıkarak, bedeller ödeyerek bugünlere geldik. Daha özgür ve güçlü bir Türkiye, daha adil bir dünya için Memur-Sen’i daha da büyütmeliyiz. Bu bilinçle “Memur-Sen’e Davet” seferberliği başlattık.” Şeklinde konuştu. 

15 Mayıs’ta Memur-Sen’in üye sayısı hedefinin 1 Milyon 111 bin 111 olduğunu söyleyen Budak, “Mayıs ayına kadar fedakarlıkta, feragatta, ter akıtmada, yorulmada yeni bir yarışa giriyoruz. Konfederasyonumuzla birlikte 11 sendikamızla, Emekli Memur-Sen’imizle, Engelliler Komisyonumuzla Genç Memur-Sen’imizle, Kadınlar komisyonumuzla
Sahada ayak basmadık, terimizi akıtmadık yer bırakmayacağız.  Bütün kamu görevlilerini bu davaya çekecek, bu halkaya katacak, yeni arkadaşlarla gücümüze güç katıp bereket ve heybeti büyüteceğiz” dedi.

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa İrğat da konuşmasında, İl Temsilciliği olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

MEMİŞ, BİR DİZİ ZİYARETLERDE BULUNDU
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Manisa’ya geçmeden önce İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan çalışanlarını ziyaret etti. Memiş, Manisa’da Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanlarıyla, kurum yöneticileri ile bir araya geldi. Manisa'da Salihli, Turgutlu ve Akhisar Devlet Hastaneleri'nde Sağlık-Sen İşyeri Temsilci odalarının açılışına katılan Memiş,  Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ni de ziyaret ederek, sağlık çalışanlarıyla görüştü, Sağlık-Sen Temsilci Odası’nın açılışını gerçekleştirdi. Memiş, Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görevli sağlık çalışanlarını da ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Memiş, Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi’ni de ziyaret ederek, Mesut Öner ve şube yönetim kuruluyla görüştü.

Beraberindeki heyetle Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret eden Metin Memiş, Manisa Medya TV’nin canlı yayın konuğu olarak gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Büro Memur-Sen Manisa Şubesi tarafından düzenlenen yemekte Şube Başkanı Murat Özkan, İş-Kur İl Müdürü Sinan Aktaş ve çalışanlarla bir araya gelen Metin Memiş, Sağlık-Sen Manisa İl Divan Toplantısı’na da katılarak temsilciler ve üyelerle bir araya gelerek, sorunlarını dinledi, sendikanın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesine Ziyaret

Büro Memur-Sen Kadınlar Günü Programı

Manisa Salihli Devlet Hastanesi Temsilci Odası Açılışı

Manisa Turgutlu Devlet Hastanesi Temsilci Odası Açılışı

Manisa Turgutlu Devlet Hastanesi Kres ve Anaokulunu Ziyaret

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Temsilci Odası Açılışı

Manisa 112 Acil Çağrı Merkezine Ziyaret

Manisa Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Temsilci Odası Açılışı

 




PAYLAŞ :