15 Temmuz’u Unutmayacağız, Unutturmayacağız
27 Şubat 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, 15 Temmuz’u unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı belirterek, o gece kahramanlıklara da şerefsizliklere de şahitlik edildiğini söyledi. İzmir 2 No’lu Şubemizin İl Divan Kurulu’na katılan Memiş, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz darbesinden sonra, bu günü unutmamak ve unutturmamak için yemin ettiklerini belirten Memiş, “Bizim bir yeminimiz var. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz gibi bir süreci yaşayanlar olarak bugün de yarın da bunu unutturmamamız gerekiyor. 15  Temmuz gecesi Ankara’daydık. O gece ihaneti de gördük, vatan sevgisini de. Tankın önüne yatarak, helikopter mermilerinin önüne atlayarak ülkesini savunanları gördük. Aynı gece, milletin uçağı, tankı, helikopteri ile bu milleti hedef alan, meclisini vuran, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni hedef alan hainleri de gördük. Bundan dolayı, 15 Temmuz’u unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Anayasa değişikliğinin, siyaset üstü bir mesele olduğunu söyleyen Memiş, “97 yıllık Cumhuriyet tarihi döneminde 63 hükümet kurulmuş. Ortalama 1,5 yıl. Geçtiğimiz ay Afrika'daydım. Ortalama 6 ay sürüyormuş. ABD’nin 240 yıllık geçmişi var, 45. Hükümet yeni kuruldu. Bu sistem Amerika'da işliyor. ‘Vesayet dönemi bitsin, İstiklal dönemi başlasın’ deyince, birileri karşı çıkıyor. Türkiye'nin istikrar dönemlerinde Menderes ile bir toparlanma başlamış. Darbeci zihniyet bizi 20 yıl geriye götürmüş. Özal dönemiyle başlamış tam kalkınma başlamış maalesef dönem sonlandırılmış. Rahmetli Erbakan döneminde bir kalkınma süreci vardı. 28 Şubat'ı gerçekleştiren çeteler, bu ülkenin bankalarını hortumlayarak, ülkemizin ekonomisini çökelttiler. Bir Anayasa kitabının fırlatılmasıyla faizlerin bir gecede çok yüksek arttığını gördük. Meclisin çıkarttığı kanunları keyfiyetle nasıl veto edildiğini gördük. AK Parti ile özgürlük, ekonomik alandaki gelişmeler, denizin altından tünel geçiren bir ülke haline gelmişiz. İnadına değil inandığımız için 'evet' diyeceğiz. Bu ülkede güçlendirilmiş Cumhurbaşkanlığı sistemini istemeyen bir Amerika var. Engel olmaya çalışıyor” diye konuştu. 

İŞ GÜVENCESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ


Son zamanlarda gündeme gelen, memurların özlük hakları ve iş güvencesine yönelik tartışmalara da değinen Memiş, “İş güvencesi bizim kırmızı çizgimizdir. Kimseyi bu kırmızı çizgimizle oynatmaya müsade etmeyeceğiz. Biz, sendikacılığı ücret boyutuna hapsetmedik. Koltuk sevdalısı da değiliz. Kuruş değil, duruş sendikacılığı yapıyoruz. Ülke meselelerimiz, geleceğimiz söz konusu olduğunda nasıl meydanlara iniyor, sorumluluk almaktan kaçınmıyorsak, sendikal kırmızı çizgilerimiz ihlal edildiğinde de bunu yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

20 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI İSTİHDAMI YAPILMALI
Sağlık personelinin iş yükünün çok ağır olduğunu ifade eden Memiş, son 2-3 yılda ancak 5 ile 7 bin civarında bir istihdam gerçekleştirildiğini, en az 20 bin sağlık çalışanı alımının yapılması gerektiğini kaydetti. 

DÖNER SERMAYE ADALETSİZ
Sağlık kurumlarında adaletsiz, çalışma barışını bozan bir döner sermaye sisteminin işletilmeye çalıştığına dikkat çeken Memiş, şunları söyledi: “Sağlık-Sen'in en büyük görevi bu sistemin değiştirilmesi olacaktır. Bir havuz sistemi kurulmuş. Bu havuzun ustası beceriksiz. Muslukları yan yana yapması lazım. Herkes emiğine karşılık musluğu açacak. En üstteki genel idari ve yardımcı hizmetler. Suyun yukarıya çıkma ihtimali yok. İkinci musluk sağlık çalışanları musluğu. Zaman zaman su akıyor. Ama çoğu zaman fısss sesi geliyor. Hekimlerin musluğu basınçlı, her zaman akıyor. Diğer sağlık çalışanlarının, hekimlerin aldıklarında gözü yok. Hatta kendi aralarında adaletsiz bir dağılım olduğunu düşünüyoruz. Bu sistem yapılan düzenlemeyle yamalı bohçaya döndü. SASAM olarak bir çalıştay yaptık. Adil ve barışcıl bir sistemin nasıl olması gerektiğine dair bir çalıştay yaptık. Sonucu Sağlık Bakanımız Sayın Akdağ ile paylaştık. Döner sermaye dönmemeye başladı. İdarecilerimize üzülüyorum. Haklılar dağıtamıyorlar, çünkü yok. Dağıtılabilir döner sermayenin artırılması gerekiyor. Döner sermaye üzerindeki mali yüklerin azaltılması, bazılarının genel bütçeye aktarılması gerekiyor. Bu sistem en kısa sürede değişmeli” dedi. 

Taleplerimiz hakkında da bilgi veren Memiş, yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve sözleşmelilerin kadroya alınmasının takipçisi olduğumuzu ifade etti. 

MİLLETVEKİLİ SÜREKLİ: MİLLETİMİZ YANLIŞ YAPMAZ

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, referandum ile getirmek istedikleri sistemin temelinin milli irade olduğuna dikkat çekerek, “Milletimiz yanlış yapmaz. Biz milletimizin yanlış yapmayacağına yürekten inanıyoruz” dedi. 

İzmir 2 No'lu Şube Başkanımız Ekrem Özdemir ise konuşmasında sendikal çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hizmet Sendikacılığı mücadelesini İzmir’de tüm şubeler olarak sürdürdüklerini söyledi. Gece gündüz demeden var güçleriyle çalıştıklarını, sahada basılmadık yer, çalmadık kapı, ziyaret edilmedik sağlık ve sosyal hizmet çalışanı bırakmamaya gayret ettiklerini belirten Özdemir, “Geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mesleğinin onuruna yaraşır haklar ve çalışma koşullarına erişmesi için bütün benliğimizle mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 

İzmir 2 No’lu Şubemizin Genişletilmiş İl Divan Toplantısına Genel Başkanımız Memiş’in yanı sıra, AK Parti Milletvekili Kerem Ali Sürekli, 2 No'lu Şube Başkanımız Ekrem Özdemir, Kamu Hastaneleri Güney Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan ve Sağlık-Sen İzmir 2 No'lu Şube yöneticileri ve işyeri temsilcileriyle üyelerimiz katıldı.

PAYLAŞ :