Suç Duyurusunda Bulunduk, Kültür Bakanlığı’na Başvurduk
15 Aralık 2016, Perşembe

Kamuoyunda konuşulan ve hemşireleri, hemşirelik mesleğini ve mesleki saygınlığı rencide edici müstehcen sahneler içeren filmle ilgili suç duyurusunda bulunduk, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurduk.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Suç duyurusu başvurumuzda, söz konusu filmle ilgili basına servis edilen fotoğraflarda kullanılan hemşire karakterleri; kıyafetleri ve hal ve hareketleri ile başta hemşireler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını alçaltıcı unsurlar taşıdığını, toplumda sağlık çalışanlarına karşı yanlış bir kanı oluşmasına sebebiyet vereceğini ifade ettik. 

Söz konusu filmde hemşirelik mesleğini rencide edici, gerçekle ilgisi olmayan sahnelere yer verildiğini de ifade ettiğimiz şikayet dilekçemizde, filmde kullanılan cinsel içerikli görüntülerin hemşirelere ve hemşireler nezdinde tüm sağlık çalışanlarına karşı Türk Ceza Kanunun 125. maddesindeki hakaret suçunun unsurlarını taşıdığı gibi, 226. Maddedeki müstehcenlik suçunu da barındırdığını ifade ettik. 

Şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak kamu davası açılmasını ve şüphelilerin cezalandırılmalarını talep ettiğimiz şikayet dilekçemizde, sağlık ve sosyal hizmetler alanında en büyük sivil toplum örgütü olarak, hemşirelik mesleğinin onurunu ve saygınlığını zedeleyici bu davranışın cezalandırılmasını talep ettik.

 

+13 YAYIN KİTLESİ OLSUN

Kültür Bakanlığı’na yaptığımız başvuruda ise, söz konusu filmin başrol oyuncuları ve hayran kitlesine bakıldığında izleyici kitlesinin çocuklar ve gençler tarafından izleneceğinin anlaşıldığını, ancak filmin çocuklar için uygun olmadığını ifade ettik. Bakanlığa yazdığımız yazıda, müstehcenlik içeriği ve hemşirelik mesleğine yönelik yetişme çağındaki çocuk ve gençlerde olumsuz bir algı olmaması için söz konusu sahneler çıksa bile, filmin tamamı bilinmediği için tedbiren filmin izleyici kitlesinin +13 olarak ruhsatlandırılmasını istedik. 

 

 

PAYLAŞ :