Mustafa Şen: 15 Temmuz’da Toptan Üzerimize Geldiler
11 Aralık 2016, Pazar

Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, 15 Temmuz darbesinde, AB, NATO, ABD ve bütün terör örgütlerinin toptan üstümüze geldiğini, ancak hak ettikleri cevabı aldığını söyledi. 

Sağlık-Sen Teşkilat Eğitim Programı’nın ikincisine konuşmacı olarak katılan Şen, 15 Temmuz darbe sürecini değerlendirdi. 15 Temmuz’un benzerini hiç görmediğini söyleyen Şen, “Bunun eşi benzeri yoktu. Bu topraklarda bir daha olmasına da izin vermeyeceğiz.” dedi. 

15 Temmuz’da ülke insanının hainler ve vatanseverler olarak ikiye ayrıldığını söyleyen Şen, “Hainler de kendi aralarında ayrıldılar. Bunlar; darbeyi alkışlayanlar, durumu kollayanlar, marketleri istila edenler, bankamatikleri tavaf edenler ve benzin istasyonları önünde saf tutanlardır. Ve bu hainler affedilmeyecektir.” Dedi. Vatanseverlerin ise ikiye ayrıldığını söyleyen Mustafa Şen, bunların da tanksavarlar ve uçaksavarlar olduğunu ifade etti. Tanksavarların temsilcisinin Başbakan Binali Yıldırım, uçaksavarların temsilcisinin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydetti. Bu ülkede darbecilerin geçmişte başbakan astığını söyleyen Şen, “Tanksavarların temsilcisi Başbakanımızdır. Kaçmak, saklanmak yerine, sabaha kadar darbeye karşı çalışmaları koordine etti. Ve tarihe bir kahraman olarak geçti. Bu memlekette başbakan asıldı. Bunu yapanlar, ‘onu astık, bunu da kurşuna dizeriz’ diye geldiler. Ama başbakan o tankları, topları onların başına geçirdi” şeklinde konuştu. 

Uçaksavarların temsilcisinin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirten Mustafa Şen, “Cumhurbaşkanımızın yaptığı; Çaldıran’da çadırı kendi askerleri tarafından kuşatıldığında, çadırın arka kapısından çıkmak varken, ön kapıdan askerin karşısına çıkan Yavuz Sultan Selim’in yaptığıdır. Cumhurbaşkanımızın yaptığı, Niğbolu Kuşatması’nda, düşman askerlerini aşarak Doğan Bey’in yardımına yetişen Yıldırım Beyazıt’ın yaptığıdır. Cumhurbaşkanımız, Yavuz Sultan’ın, Yıldırım Beyazıt’ın torunu. Peki, bunu yapanlar kimin torunu?” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, nöbetler için ‘virgül koyuyoruz’ dediğini hatırlatan Şen, anında Türk Silahsız Kuvvetleri’ne dönüşülebilmesi gerektiğini belirtti. Bütün dünya Müslümanlarının nöbetinin ülkemizde tutulduğunu söyleyen Şen, dünyanın her köşesindeki Müslümanların 15 Temmuz gecesi Türkiye için dua ettiklerini kaydetti. 

Vesayetin sona erdirilmesi için mevcut yönetim şeklinin değişmesi gerektiğini söyleyen Şen, “Adı ister cumhurbaşkanlığı, ister başkanlık olsun, bu hükümet sistemi değişmelidir. Başı dışarıya bağlı yapılar ortadan kaldırılacak. Vesayet sistemi sona erdirilecek.” dedi. 

Başkanlık sistemi ile birinci dünya savaşının sona ereceğini söyleyen Şen, “15 Temmuz onun bir cephesiydi, ekonomik kriz, bunun bir cephesidir. Bu vatan, annemiz, babamız, evladımızdır. Vatan, her şeyimizdir. Bu vatan terk edilemez. Çocuklarınızı askere gönderirken, onlara vasiyet edin. Orada bir hain, onlara silahını millete doğrultmasını isterse, onu başının ortasından vurmasını söyleyin.” şeklinde konuştu. 

Konferansın sonunda, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Mustafa Şen’e plaket verdi. 

PAYLAŞ :