Çelik: Batı, Yeni Türkiye'yi İstemiyor
09 Aralık 2016, Cuma

Teşkilat Eğitim Programımızda Prof Dr. Mehmet Çelik de bir konferans verdi.

Prof. Çelik, Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923’de kurulması ve İstiklal Marşı ile bayrağı olmasına karşın bağımsız olmadığını söyledi. Özellikle ABD ve dış güçlerin bağımsız ve dışa bağımlılıktan uzak bir Türkiye istemediğini belirten Çelik, Türkiye’nin Ak Parti iktidarı ile bağımsızlığını elde ettiğini kaydetti. ABD’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sevmeme nedeninin, sözlerini dinletememesi ve istediğini yaptıramaması olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Tayyip Erdoğan bir politikacı değil. Batı, halen eski Türkiye’yi istiyor. İpler, onların elinden kaçtı. Türkiye’nin ipini elinden kaçıranlar, bunun bütün İslam coğrafyasını etkileyeceğini biliyorlar. İslam ülkelerinin de yönetici ve akademisyen kesimi de Erdoğan’ı sevmiyorlar” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet döneminde Türkiye’deki bütün darbelerin arkasında ABD’nin olduğunu söyleyen Çelik, 15 Temmuz darbesinin arkasında ABD olmadığını, darbenin bizzat ABD tarafından yapılmak istendiğini ifade etti. FETÖ’nün, ABD’nin bir aparatı olduğunu söyleyen Prof. Çelik, ABD’nin sürekli bölgemizde oyunlar oynadığını ifade etti. 

ABD’nin Ortadoğu’da iki eldiven kullandığını, bunun birinin radikal İslam, diğerinin de Ilımlı İslam olduğunu belirten Çelik, “FETÖ nasıl ülkemizde bütün ilçeler dahil her yerde okullar, yurtlar kurduysa, bunun benzer yapılanmasını başka ülkelerde de planladılar. 15 Temmuz gecesi Tayyip Erdoğan ele geçirilse, halk sokağa çıkmasa darbe başarılırdı. İkinci dünya savaşı sonrası, sömürgecilikten vazgeçenler, yönetenleri yönetmeyi hedefledi.” Dedi.

Türkiye’nin, şu anda İslam dünyasının tek umudu olduğunu belirten Çelik, bu sebeple Türkiye’nin çok önemli olduğunu, Batı dünyasının, yönünü batıdan İslam dünyasına dönen Türkiye istemediğini ifade etti. 

PAYLAŞ :