Sağlık-Sen, Büyük Bir Ailedir
05 Aralık 2016, Pazartesi

Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, Isparta şubemizin düzenlediği İl Divan Toplantısına katıldı. Çırak toplantıda yaptığı konuşmada; “250 bine koşan üye sayısı ile Sağlık-Sen olarak, üyelerimizin sesi oluyor, kazanımlarla alın terinin ve emeğin karşılığının alınması için çalışıyoruz. Bizlere güvenen ve birlikte yürüyen sağlık ve sosyal hizmet çalışanları ile bir oluyoruz, birlik oluyoruz. Bu yüzden Sağlık-Sen büyük bir ailedir.” dedi.

SAĞLIK-SEN; BİR SEVDADIR,  AŞKTIR

Sağlık-Sen kimdir diyenlere cevap veren Çırak, “Sağlık-Sen; Büyük dava ve fikir adamı Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın mayasını çaldığı Memur-Sen’in ayrılmaz bir parçası, lokomotif sendikalarından biridir.  Sağlık-Sen; sendikacılıkta 22. altın yıla koşmanın haklı gururudur. Bugün; 233 bin üye ile büyük bir ailedir Sağlık-Sen.  Üyesi ile arasında menfaat ilişkisini değil, bir kader birlikteliğini yaşamanın adresidir Sağlık-Sen”  dedi.

15 TEMMUZ GECESİ HİÇ TEREDDÜT ETMEDİK

15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişimine karşı tüm teşkilatımızla meydanlara olduğumuzu hatırlatarak Çırak, “28 Şubat’ta, 27 Nisan’da ve en son 15 Temmuz’da da demokrasinin, özgürlüğün, milli iradenin, birlik ve bütünlüğün tarafında olmak demektir. Sağlık-Sen teşkilatlarımızla her zaman gurur duyduk, her zaman bizlerin başını verdiğiniz destekle dik tuttunuz. O hain kalkışmanın olduğu 15 Temmuz gecesini hatırlayalım. Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak; hiç tereddüt etmeden ailelerimizle birlikte ile o gece sokaklara indik. Teröristler parlamento binamızı bombaladı, halkın üstüne kurşun sıktı. O şehitlerimiz, gazilerimiz oldu. Millet olarak ümmetin duasıyla, sizlerin manevi desteğiyle bu hain FETÖ teröristlerinin darbe girişimini püskürtmeyi başardık. “ dedi.

DÖNER SERMAYEDE ADALET VE EŞİTLİK İSTİYORUZ

Döner sermayede yaşanan problemlerin sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini söyleyen Kemal Çırak, “Dağıtılabilir döner sermaye konusunda sağlık çalışanlarını mağdur ediliyor. Burada sağlık çalışanları dışında her şeye ödeme yapılırken esas odak noktasına gereken önem verilmiyor. Döner sermaye üzerinden yapılan ödemeler sağlık çalışanlarının payını düşürüyor. Genel bütçeden karşılanması gereken bu giderlerin, döner sermayeye yük olması demek sağlık çalışanlarının payını gasp etmek demektir. Bu sorunun çözülmesi için sendika olarak çalıştay yapıp bizim de önerilerimizi sunduk ve yetkililerin bu önerilere kulak vermesini istiyoruz. Çözüm odaklı önerilerimiz hem yetkileri hem de çalışanları rahatlatacaktır.” dedi.

 

 

 

PAYLAŞ :