Memur-Sen Heyeti Arnavutluk’ta BSPSH ile Görüştü
29 Kasım 2016, Salı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPSH) daveti üzerine gittikleri Arnavutluk’ta temaslarda bulundu. 

Arnavutluk’ta Bağımsız Eğitim Sendikaları ve Kosova Makedon Eğitim Sendikaları ile Tiran’da uluslararası Mehmet Akif Ersoy sempozyumu gerçekleştirdiklerini ve 7 bin Arnavutça Safahat’ın dağıtıldığını hatırlatan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen’in yeni çıkan “Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu Bildiriler” kitabını BSPSH Genel Başkanı Gezim Kalaja’ya hediye etti. Kalaja ise hem yapılan çalışmadan hem de Memur-Sen heyetini ağırlamaktan mutlu olduklarını kaydetti.

GENEL BAŞKANIMIZ TEMASLARDA BULUNDU

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Arnavutluk Bağımsız Sağlık Sendikası Genel Başkanı Dritan Korumi ile görüştü, istişarelerde bulundu ve sağlık sendikalarını Türkiye’ye davet etti.


KALAJA: MEMUR-SEN’E VE TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Memur-Sen’in İstanbul’da gerçekleştirdiği “İslam Dünyasında Sendikacılık” uluslar arası sempozyumuna ve sonucunda imzalanan İstanbul Deklerasyonu’na değinen Gezi Kalaja, “Önemli bir adım atıldı, Bu çalışma için Memur-Sen ve Türkiye’ye teşekkür ediyorum” dedi. BSPSH hakkında bilgiler veren Kalaja, BSPSH’ye bağlı sendikaları tanıttı.

 

YALÇIN: BALKANLARLA GÖNÜL BAĞIMIZ VAR
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, “Memur-Sen’in ve BSPSH’nin sendikal mücadele tarihi 25 yılı buluyor” diyerek, BSPSH’nin 25.kuruluş yıldönümü programına katılacaklarını belirtti. Memur-Sen hakkında bilgiler veren Yalçın, “11 hizmet kolunun tamamında da genel yetkili konumdayız. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. 5 milyon 100 bin için toplu sözleşme masasına oturuyoruz. Toplu sözleşmelerde tarihi kazanımlara imzalar atıyoruz. Bunun yanı sıra, diğer ülkelerdeki konfederasyon ve sendikalarla da, eğitim ve işbirliği ağımızı genişletiyoruz. Ortak çalışma zeminlerimizi güçlendiriyoruz. En kısa zamanda BSPSH heyetini Türkiye’de ağırlamak istiyoruz” dedi.


“Balkanlarla tarih bağımız kadar gönül birliğimiz var” diyen Yalçın, “Bizim Milli Şairimiz Akif Ersoy, Arnavut’tur. Arnavutluk’ta Milli Şairimiz için düzenlediğimiz sempozyuma katkılarınız için teşekkür ediyorum. Arnavutça Safahat ve derlemeler kitabı kültürel faaliyet açısından ortak çalışmalarımızın besmelesi olsun” diye konuştu.


Memur-Sen, Safahat ve derlemeler kitabını BSPSH’e bağlı sendikaların genel başkanlarına takdim etti. BSPSH Genel Başkanı Gezim Kalaja da ziyaret anısına Memur-Sen heyetine hediye takdiminde bulundu.

PAYLAŞ :