BİNGÖL SAĞLIK-SEN’DEN ÖZELLİKLİ HASTALAR İÇİN BİR İLK
05 Ekim 2016, Çarşamba

Türkiye genelinde sayısında hızlı artış gözlemlenen fenilketonüri ve çölyak hastaları için Sağlık–Sen Bingöl Şubesi öncülüğünde, Bingöl Binpark Avm’de ‘Sağlık Reyonu’ hizmete açıldı.

 

Fenilketonüri ve çölyak hastaları piyasada düşük proteinli ve glutensiz ürünlere ulaşma konusunda çok zorlukla karşılaşıyor. Bu tür ürünler batıda büyük şehirlerden, bazen de sadece yurt dışından temin edilebiliyor. Yaklaşık iki yıldır fenilketonüri ve çölyak hastaları ve aileleri ile yakın ilişki içerisinde bulunan Sağlık-Sen Bingöl Şubesi Kadın Kolları Komisyonu, fenilketonüri ve çölyak hastalarının sorunlarını dile getirmek ve sorunları için çözüm yolları aramak adına birçok girişimde bulundu. Bu girişimlerden biri de Bingöl ilinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilk niteliği taşıyan ülke genelinde de ilkler arasında yer alan “Sağlık Standı”nın hizmete açılması oldu.

Sağlık-Sen Bingöl Şubesi Kadın Kolları Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Fenilketonüri ve Çölyak Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatma Gündoğdu konu ile ilgili şunları söyledi:

“Fenilketonüri ve çölyak hastaları için açılmasına öncülük ettiğimiz reyon, Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da bir ilk özelliğinde. Bu tür özellikli hastalarımız yiyeceklerinin ancak bir kısmını İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde bulabiliyorlardı. Diğer bir kısmı da yurtdışından geliyordu. Fenilketonürili hastalarımız ve aileleri düşük proteinli, çölyaklı hastalarımız ve aileleri de glutensiz ürün bulmakta ve getirmekte büyük sıkıntı yaşıyorlardı. Şimdi ise Binpark AVM’nin önemli katkıları sonucu böyle bir standımız oldu. Çok mutluyuz. Standımızın hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan da şunlara değindi:

“Bingöl Sağlık-Sen olarak güzel bir çalışmayı daha gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kadın Kolları Komisyonumuz birçok hayırlı güzel işlere imza attı. Bu güzel işlerden bir tanesi de fenilketonüri ve çölyak hastalarına yönelik bu güzel çalışmadır. Bu hastalıklar toplumda fazla bilinmiyor ama müdahale edildiği zaman, yiyeceklerini temin edebildikleri zaman sorunsuz yaşanabilen bir durumdur. Kadın Kolları Komisyonumuz yiyeceklerini bulmada zorlanan bu vatandaşlarımıza yönelik iki buçuk yıldır bir çalışma başlattı. Bu çalışmalara destek veren Binpark Avm, bu hastalar için yapılan çalışmaya katkı sunarak, Fenilketonüri ve Çölyak hastaları için özel olarak düşük proteinli ve glutensiz ürünlerin bulunduğu “Sağlık Reyonu’nu hizmete açtı. Bu ürünlerde kâr amacı yok, tamamen Allah rızası içindir. Bu ürünlere ulaşmak çok zordur. Arkadaşlarımız önemli bir hizmete imza atmışlardır. Ayrıca fenilketonüri, çölyak ya da diyabet gibi hastalığı olan vatandaşlarımız ya da aileleri, istedikleri ürünleri market yetkililerine bildirmeleri halinde market yetkilileri bu ürünleri getirtebilecektir. Katkılarından dolayı Sağlık-Sen Bingöl Şubesi Yönetim Kurulumuza, Kadın Kolları Komisyonumuza, Sağlık-Sen ile birlikte Fenilketonüri ve Çölyak Dayanışma Platformu üyesi olan Fenilketonüri ve Çölyak Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Bingöl Tiyatro Derneği’ne, Binpark AVM sahip ve yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi. 

PAYLAŞ :