Milletimiz 15 Temmuz’da Ülkesinin Kaderini Değiştirdi
06 Ağustos 2016, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, hiçbir darbenin iyi olmadığını, ancak Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin en şerefsiz darbe girişimi olduğunu söyledi. Darbeye karşı koyan milletimizin, ülkemizin kaderini değiştirdiğini belirten Memiş, “Şerefsizce bir darbe girişimiydi. Ama o şerefsizce darbe girişimine milletimiz şerefli bir direnişle karşılık verdi." dedi.

Genel Başkanımız Memiş, Sendikamız Sivas Şubesi tarafından düzenlenen Demokrasi Yürüyüşü’ne katıldı. 50. Yıl Kavşağı'ndan şehir merkezine kadar yapılan yürüyüş sonrası burada konuşan Memiş, "Milletimiz 15 Temmuz'da tarih yazdı. Milletimiz 15 Temmuz'da ülkesinin, milletinin, geleceğinin kaderini değiştirdi. 15 Temmuz gecesi milletine ihanet eden ihanete çeteleri, ihanet şebekeleri, kahpeler bu milletin geleceği ile oynamak istediler. Allah'a hamdolsun, milletimiz bir ses bekliyordu. Milletimizin ve mazlum milletlerin o gece duymak istediği sesi bütün vatan haykırdı. Milletinin vatanına, milletine, milli iradeye sahip çıkmak için meydanlara çağırdı. O ses, "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek emperyalizmin ezberini bozan sesti. O ses, Cumhurbaşkanı, milletin adamı, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiydi " şeklinde konuştu.

POLİSLER, ‘BİZ ÖLÜRSEK SİZ SİLAHIMIZI ALIN MÜDAFAA EDİN’ DEDİ
15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yürümek istedikleri sırada polislerle aralarında geçen konuşmayı anlatan Memiş, "Polislere, ‘Külliye'nin önüne gideceğiz’ dediğimizde polis kardeşlerimiz; ‘Biz korumak için buradayız. Önce bizi çiğneyip geçecekler. Biz sizin için, ölmek için buradayız. Eğer biz ölürsek bizim silahlarımızı alın siz müdafaa edin’ dediler. Ama oradaki kadirşinas milletimizle birlikte, polisten müsaade alarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önüne kadar geldik." diye konuştu.

Hiçbir darbe girişiminin iyi olmadığını, ama en şerefsizini 15 Temmuz günü gördüğümüz de belirten Memiş, "Bu darbe en şerefsiz darbeydi. Hiç bir darbe iyi değildi. Ama bu darbe gibi şerefsizce bir darbe olmamıştı. Hiç bir zaman o silahlar sivil vatandaşa doğrultulup ateş edilmemişti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne Skorsky helikopterleriyle ateş edilmemiş, jetlerle taciz edilmemiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmamıştı. Şerefsizce bir darbe girişimiydi. Ama o şerefsizce darbe girişimine milletimiz şerefli bir direnişle karşılık verdi." dedi.

Geleceğine sahip çıkan milletimizin 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda nöbet tuttuğunu hatırlatan Memiş, "Milletimiz 15 Temmuz'da ülkesinin, geleceğinin, milletinin kaderini değiştirdi. 15 Temmuz gecesi milletine ihanet eden ihanet çeteleri, bu milletin geleceğiyle oynamak istedi. Allah'a hamdolsun, milletimiz bir ses bekliyordu. Milletimizin ve mazlum milletlerin o gece duymak istediği sesi bütün vatan haykırdı. O ses, 'dünya 5'ten büyüktür' diyerek emperyalizmin ezberini bozan sesti. O ses, Cumhurbaşkanı, milletin adamı, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiydi." dedi.

Ayrıca programın devamında Sağlık-Sen çadırında Demokrasi Nöbeti'ne devam edildi. Milli Eğitim Bakanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ve AK Parti Belediye Başkanı Sami Aydın çadırımızı ziyaret etti.

Sivas şubemiz tarafından düzenlenen Demokrasi Yürüyüşü’ne Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar, Sivas Şube Başkanımız Efe Zileli, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz, işyeri temsilcileri ve üyelerimizle çok sayıda vatandaşımız katıldı.

PAYLAŞ :