Liderinin Öncülüğünde Millet Tarih Yazıyor
03 Ağustos 2016, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş, aşağılık hainlerin ve sefil ruhların 15 Temmuz’da Türkiye’yi kaosa, karanlığa sürüklemek için düğmeye bastığını, ancak bu milletimizin, liderinin öncülüğünde ortaya koyduğu mücadele ile tarih yazdığını söyledi.

Sendikamızın Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen demokrasi nöbetine ve nöbet öncesi düzenlenen demokrasi yürüyüşüne katılan Memiş, darbe girişiminin amacının ülkemizi kaosa ve karanlığa sürüklemek olduğunu ifade etti. 

Darbecilerin şeytanı bile hayrete düşürecek şekilde milletin üzerine mermi yağdırdığını söyleyen Memiş, “Gözü dönmüş hainler, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza pusu kurarak milletin ve mazlum milletlerin umudunu söndürmeye kalkıştılar. Milletimizin ve mazlum milletlerin o gece duymak istediği ses, bütün vatana haykırdı. O ses, ‘Ben bugüne kadar milletimden daha büyük bir güç tanımadım’ dedi ve milletini vatanına, milli iradeye sahip çıkmak için meydanlara çağırdı” şeklinde konuştu. 

O sesin, “dünya beşten büyüktür” diyerek emperyalizmin ezberini bozan, Mısır’da darbe yapan iki yüzlü batıya karşı Rabia’nın hakkını savunan, inanç ve gönül coğrafyasında vahdet rüzgarları estiren bir ses olduğunu dile getiren Memiş, “Milletimiz liderinin çağrısıyla meydanları tanklara, gök kubbeyi uçaklara dar etti. Bizler, çocuklarımızla, babalarımızla, dedelerimizle 4 kuşak düşmanın bile ar edineceği insanlık dışı darbe girişimine karşı dimdik durduk. Hain Fetö teröristleri ve dış destekçilerin heveslerini kursaklarında bıraktık. 15 Temmuz gecesi gökyüzüne jetlerin çirkin seslerinin hakim olacağını sanan soysuzlar, şehadete koşan vatan evlatlarının Allah’u ekber nidalarıyla bozguna uğradılar. Vatanın dört bir yanında meydanlarda vatan evlatlarının 7 düvele korku salan direnişi 17. Gününde de daha büyük coşkuyla devam ediyor. Bu millet, liderinin öncülüğünde tarih yazmaya devam ediyor.” dedi. 

Bu ihaneti ve bu ihanete karşı verilen tarihin en şanlı direnişini, ikinci istiklal mücadelesini unutmayacağımızı söyleyen Memiş, son güne kadar direnişe devam edeceğimizi ifade etti.

Demokrasi nöbetimize Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü de katıldı.

 

PAYLAŞ :