Osmaniye Şubemizden Birlik ve Beraberlik Pikniği
31 Mayıs 2016, Salı

Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve İdris Baykan, Osmaniye teşkilatımızın düzenlediği Birlik ve Beraberlik Pikniği’ne katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar yaptığı konuşmada, İstanbul’un fethinin 563. Yılını kutlayarak sözlerine başladı. Bayar, “Hizmet sendikacılığının öncülüğünü Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak yapmanın gururunu taşıyoruz. 1 milyona varan üyesi ile Memur-Sen dünyanın her yerinde faaliyet göstermeye çalışırken, Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal politika çalışanlarının hak ve emek arayışını gözetiyor, Toplu Sözleşme masasında ve KİK Toplantılarında kazanımlar daha iyi bir yaşam standardı kazanmaları için çalışıyoruz.

Bazıları bu kazanımlarımızı itibarsızlaştırmaya ve beceriksizliklerini saklamaya çalışıyor. Buna izin vermeyelim. Kazanımlarımıza sahip çıkarak, başarılarımızı üyelerimize anlatalım.” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ise tekrar yetkili sendika olma gururunu yaşattığı için Türkiye’nin her noktasında canla başla çalışan teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Bu başarının birlik ve beraberlikle olduğunu vurgulayan Baykan, “81 ilde 93 teşkilatımızda canla başla çalışarak, genel yetkili sendika olmamıza vesile olan teşkilatımıza ve Sağlık-Sen’i seçip bizlerle beraber aynı yolda yürümeyi tercih eden sağlık ve sosyal politika çalışanlarına teşekkür ederim. Osmaniye olarak 2 bin 42 üyeye ulaşmamızı sağlayan Şube başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize, temsilcilerimize ve siz ailemizin mensuplarına da teşekkür ediyorum. Sendikal kazanımlarımızla, medeniyet davamıza ve bu ülkenin değerleriyle barışık bir amaca hizmet eden Sağlık-Sen, siz değerli teşkilat mensuplarımız ve üyelerimizle daha da büyüyecektir. Emek hareketimizin 81 ilde ses bulduğu bugünlerde kazanımlarımızı ve Memur-Sen öncülüğünde yaptığımız faaliyetleri iyi anlatalım, kazanımlarımıza sahip çıkalım.” dedi.

Konuşmasının devamında yeni hükümete başarılar dileyen Baykan, “Kurulan yeni hükümetimiz ve hükümetimizde görev alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’yı tebrik ediyorum. Yeni bakanlarımızla birlikte sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarına beraber çözüm bulacağımıza inanıyorum. Yıpranma payının çözümü konusunda gerekli adımların atılmasını ve çözülmesini istiyoruz. 4/C’lilerle birlikte 4/B’liler, vekil ebe hemşireler ve kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanlar için de kadro mücadelemizi sürdüreceğiz, talebimiz kazanıma dönüşene kadar da takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Osmaniye şubemiz tarafından düzenlenen pikniğe Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Himmet Bayar’la birlikte Adana Şube Başkanımız Recep Kurum da katıldı.

 

 

PAYLAŞ :