Terörle Mücadele Kararlılıkla Sürmeli
23 Mayıs 2016, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, yürütülen terörle mücadelenin kararlılıkla sürmesi gerektiğini, terör örgütünün yardımcı, destekçi ve uzantılarıyla birlikte hak ettiği şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi. 

Denizli Şubemizin geleneksel hale getirdiği Birlik ve Kardeşlik Pikniği’ne katılan ve burada bir konuşma yapan Genel Başkanımız Memiş, birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece hiçbir gücün bizi yıkamayacağının örneklerini çok defa verdiğimizi belirterek, “Bizi bir arada tutan değerlerimiz kardeşlik hukukumuzdur, bu millete, bu devlete, bu bayrağa olan sevdamızdır. Milletimizin ve ümmetin dertleriyle dertlenmektir. Temsil ettiğimiz bu değerlere, bu milletin birlik ve beraberliğine saldıranlar her zaman karşılarında bu milleti bulacak, bizi bulacak ve asla amacına ulaşamayacak” şeklinde konuştu.

Terörle mücadelede devleti suçlayan bildirilere imza atan sözde aydın ve akademisyen kesiminin, Diyarbakır’da 16 vatandaşımızın PKK bombası ile katledilmesi karşısında dut yemiş bülbül kesildiklerini ve ortalıkta görünmediklerini söyleyen Memiş, “Bazı akademisyen ve aydınlar, bir bildiri yayınlayıp, ülkemizi suçlamışlardı. Biz, bunların amaçlarının terörle mücadele değil, terör örgütü destekçiliği ve savunuculuğu olduğunu söylemiş, terör diliyle barış çağrısı yapılamayacağını ifada etmiştik. Gelinen noktada, haklılığımız bir kez daha görülmüştür. 16 vatandaşımız haince, alçakça katledilmiş, hiçbir insan hakları örgütünden, sivil toplum örgütünden terör örgütünü kınayan bir açıklama gelmemiş, meşhur eylemcilerimiz bu insanlarımız için eylem yapmamıştır” şeklinde konuştu. 

BİRLİĞİMİZİ, DİRLİĞİMİZİ KİM BOZAN KİM OLURSA OLSUN DOKUNULMALIDIR
TBMM’de dokunulmazlıkların kaldırılması konusuna da değinen Genel Başkanımız Memiş, terör örgütüne destek olan ve birlikte hareket edenlerin hak ettikleri cezaya çarptırılması gerektiğini ifade etti. Bu milletin ve devletin ekmeğini yerken, başka güçlere ve bu ülke düşmanlarına hizmet edenleri milletimizin de affetmeyeceğini söyleyen Genel Başkanımız Memiş, “Terör ağır bir suçtur. Teröre destek olmak da, övmek de aynı şekilde suçtur. Gözümüzün içine baka baka terör seviciliği yapanlar, dokunulmazlığın kaldırılmasıyla cezalarını çekecekler. Milletvekili iseniz, milletvekili gibi davranın, değilseniz ne olduğunuzu, kim olduğunu açıklayın.” dedi. 

YIPRANMA PAYI HAYATA GEÇMELİ, EK ÖDEMELER EMEKLİLİĞE YANSITILMALIDIR
Bütün sağlık çalışanlarının yıpranma payı almasını sağlayacak düzenlemenin bu yıl mutlaka hayata geçmesi gerektiğini söyleyen Genel Başkanımız, yeni hükümetin önceliklerinden birisinin de kamu görevlilerini ilgilendiren konular olması gerektiğini ifade etti.


4/B ve 4/C’lilerle vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ve ASPB’de ek ders karşığı görev yapanların kadroya geçirilmesi yönündeki beklentilerin de bir an önce karşılanmasını isteyen Memiş, “Bütün sağlık çalışanlarının yıpranma payı almasını sağlayacak düzenleme bu yıl içinde mutlaka hayata geçmelidir. Kadro çalışmaları en kısa sürede sonuçlandırılmalıdır. Bunun yanı sıra, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması sonucu sağlık çalışanlarının yaşadığı mağduriyet de giderilmelidir. Biz, bu haklı taleplerimizin sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. 

Denizli Şube Başkanımız Metin Koçoğlu Genel Başkanımız Metin Memiş’e Denizli’nin meşhur Yatağan Palası’nı hediye etti. Düzenlenen piknik, mehter takımının konseri ve etkinliklerle sona erdi. 

Denizli Şubemiz tarafından düzenlenen pikniğe Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca, Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Osman Tavşan, Denizli Şube Başkanımız Metin Koçoğlu ve şube yönetim kurulu ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların Denizli Şube Başkanları, üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

 

PAYLAŞ :