Sağlık Çalışanlarının Fedakârlıkları Karşılıksız Bırakılmamalı
11 Mayıs 2016, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş, sağlık çalışanlarının reformların yükünü bugüne kadar büyük fedakârlıklarla omuzlarında taşıdığını, bu fedakârlığın karşılıksız bırakılmaması gerektiğini söyledi. 

Genel Başkanımız Memiş, İstanbul 2 No’lu Şubemiz tarafından düzenlenen Hemşireler Günü programına katıldı. Hemşirelerin hayatı kutsal bir emanet sayarak eşsiz bir fedakârlıkla insanımıza hizmet eden sağlık ailesinin en değerli varlıkları olduğunu söyleyen Memiş, “Herkes için önce can, sonra canan gelirken, biz sağlık çalışanları için her zaman önce canan gelir. Sağlığa emek verenler, insana ve hayata en yalın haliyle bakar. İnsan, insan olduğu için kıymetlidir. Hayat en değerli varlık olduğu için hizmete layıktır. Medeniyetimizi farklı ve eşsiz kılan bakış da budur. Şeyh Edebali’nin “insanı yaşat ki devlet yaşasın, İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” anlayışının ete kemiğe büründüğü hizmet alanı sağlıktır. Bu yüzden diyorum ki, şayet Yeni Türkiye yaşatma ideali üzerinde büyüyecekse ilhamını sağlık çalışanlarından almalıdır.” şeklinde konuştu. 

İnsana ve hayata hizmet konusunda bu ruhu koruma ve geliştirmenin devletin asli görevi olması gerektiğini söyleyen Memiş, reformların yükünü bugüne kadar çok büyük fedakârlıklarla omuzlarında taşıyan hemşireler ve sağlık çalışanlarını ruhen, bedenen ve sosyal açıdan güçlendirecek adımlar atılmasını istediğimizi hatırlattı. 


 
İSTİHDAM POLİTİKALARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
12 yılda 3 kat artan sağlık hizmeti varken, istihdamın 1 kat bile artmadığına dikkat çeken Memiş, “Hemşire istihdamı konusunda Avrupa Bölgesi ülkeleri arasında en sondayız. 400 bin hemşireye ihtiyacımız var ancak hemşire sayımız 150 binlerde.” Dedi.
Yıpranma payı konusunda ısrarlı taleplerimiz karşısında önce söz aldığımızı, sonra da çalışmaların başladığını söyleyen Memiş, adaletsiz performans sisteminin de bir an önce değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmamasının büyük bir mağduriyet ve haksızlığa sebep olduğunu söyleyen Memiş, sağlık çalışanlarını emeklilikte de mağdur eden bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti. 
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda da birçok çalışmaya imza attığımızı belirten Memiş, bir meslek grubuna yönelik ilk kez çıkan yasanın öncülüğünü de Sağlık-Sen’in yaptığını dile getirdi. 

‘En doğru yatırım, insana yapılan yatırımdır’ anlayışıyla mesleki gelişim ve uzmanlaşmaya önem verilmesi gerektiğini de söyleyen Genel Başkanımız, eğitim süreçlerinin nitelikli hale getirilmesi, eğitimi teşvik edecek ödül mekanizmalarının da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Genel Başkanımız Metin Memiş ayrıca Anadolu Kuzey Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu'nu da ziyaret etti.

İstanbul 2 No’lu Şubemiz tarafından düzenlenen Hemşireler Günü programına Genel Başkanımız Metin Memiş'le birlikte Genel Başkan Yardımcılarımız Mustafa Örnek de katıldı.

 

 

 

PAYLAŞ :