Asistan Hekimlerin Sorunları Tartışılıyor
30 Nisan 2016, Cumartesi

Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi Enstitüsü (SASAM) tarafından düzenlenen Asistan Hekimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri çalıştayımız Ankara’da yapılıyor.

Çalıştayın açılışında konuşan Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, Sağlık-Sen olarak sorunların çözümüne yönelik çalıştaylar düzenleyerek sorunlara çözüm önerileri geliştirdiğimizi söyledi. Sorunların tespiti ve çözüm önerilerine yönelik çalışma yapılmasını önemsediğimizi belirten Kemal Çırak, sorunlardan beslenen değil, çözüm önerileri geliştiren akademik sendikacılık anlayışının gereği olarak bu çalışmaların yapıldığını, bundan sonra da yapılmaya devam edileceğini kaydetti.

Hekimlerin Mesleki ve Özlük Sorunları Çalıştayları kapsamında Asistan Hekimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri çalıştayının düzenlendiğini söyleyen Çırak, “Bugün burada asistan hekimlerin sorunları, çözüm önerilerini tartışmak üzere bu çalıştayımızı yapıyoruz. Sahada işin içinde olan siz değerli asistan hekimlerimiz, SASAM uzmanlarımız ve direktörlerimizle verimli bir çalışma olacağına inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek ise konuşmasında SASAM olarak politikalara yön verecek çalışmalara imza atıldığını, düzenlenen çalıştay ve toplantılardan ortaya çıkan sonuçları bakanlıkların ilgili birimleri, bürokratlar ve siyaset kurumu ile paylaştığımızı söyledi.

SASAM Sağlık Politikaları Direktörü Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da konuşmasında, sağlık sistemi ile ilgili birçok çalıştay düzenlediğimizi söyledi. Sağlık çalışanlarının sorunlarını önemsediğimizi belirten İlhan, sistemin en önemli halkalarından asistan hekimler için de ayrı bir çalışma yaptığımızı ifade etti.

Çalıştay programı şu şekilde:

1. OTURUM

Asistan Hekimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri

Türkiye’de Asistan Hekim Kimliği

Görev Tanımları

Akademik ve Mesleki Gelişim

TUS ve Uzmanlık Tercihleri

Çalışma Süreleri ve İş Yükü ( Yapılan Görevler, Nöbet Süreleri, İzinler)

Çalışma Ortamı (Fizik Mekan, Psikososyal Etkenler)

Mali Haklar ( Maaş, Sabit Ek Ödeme, Performans Ek Ödemesi, Nöbet Ücreti, Diğer)

Asistan Hekimler Arasında Maaş Farkı (Üniversite, EAH, Bakanlık Kadrolu Üniversitede Görev Yapanlar, Vakıf Üniversitesi Çalışanları)

 

2. OTURUM

Asistan Hekim İnsan Gücü Planlaması

Devlet Hizmet Yükümlülüğü

Genel Değerlendirmeler

PAYLAŞ :