Memiş: Sorunları Birlik ve Beraberliğimizle Aşacağız
11 Nisan 2016, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, ülkemizi meşgul eden sorunların üstesinden birlik ve beraberliğimizle geleceğimizi, bu şekilde aşamayacağımız bir engel olmadığını söyledi. 

İstanbul 2 No’lu Şubemizin Mudurnu’da düzenlediği İl Divan Toplantısı’na katılan Genel Başkanımız Memiş, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Ülkemize nifak tohumu ekmek isteyenlerin boş durmadığını söyleyen Genel Başkanımız, bu şer odaklarının her birinin ayrı bir ihanet peşinde olduğunu kaydetti. Şehirleri canlı bomba ve hendeklerle yaşanmaz hale getirmek isteyenlerin kazdıkları hendeklere gömüldüğünü söyleyen Genel Başkanımız Memiş, terörün ilacının birlik ve beraberliğimiz olduğunu, Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak milletimizin birlik ve beraberliği için her türlü sorumluluğu aldığımızı, bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğimizi kaydetti.
Temsil ettiğimiz medeniyet değerlerinin, toplumun çimentosu olduğunu söyleyen Memiş, “Çanakkale ruhu diyoruz, kadim medeniyet değerlerimiz diyoruz. Bu kavramlar öyle büyük anlamlar içermektedir ki, bunun anlaşılması ve hayata geçirilmesiyle çözemeyeceğimiz sorun kalmayacaktır.” şeklinde konuştu.

YENİ ANAYASAYA İHTİYACIMIZ VAR
Yeni Anayasa’nın yıllardır bu milletin öncelikli talepleri arasında yer almasına karşın bunun gerçekleşmediğini söyleyen Genel Başkanımız, darbe anayasası ve darbe döneminin kalıntılarını taşıyan mevzuatlardan kurtulma zamanının geldiğini ifade etti. Özgürlükçü, demokrat, vatandaşını tanımlayan değil, tanıyan bir anayasanın milletimizin beklentisi olduğunu söyleyen Memiş, TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin bu konuda sorumluluk almaktan kaçmaması gerektiğini kaydetti. 

Büyük Türkiye yolundaki engellerden birinin mevcut anayasa olduğunu belirten Memiş, “Yeni Anayasa eşittir Yeni Türkiye demektir. Uzun zamandır üzerimizde oynanan oyunların çözümü bu metinlerde saklıdır. Oluşacak olan anayasa Yeni Türkiye’nin, Milli Mutabakat Metni olmalıdır. Siyasi engelleri, kısır politik döngüleri aşmanın yolu Yeni Anayasa’dır. Ve TBMM tarafından hazırlanacak yeni anayasa, en kısa sürede milletimizin onayına sunulmalıdır” dedi. 

YIPRANMA PAYI BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAMALI
Konuşmasında sendikal konulara da değinen Genel Başkanımız Memiş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı yıpranma payının beklenti ve taleplerden uzak olduğunu, verilecek yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini ifade etti.
Bu konudaki taleplerimizi TBMM’ye taşıdığımızı hatırlatan Memiş, hekim ve diş hekimlerin emekli aylıklarının artırılmasına yönelik çalışmayı takdir ettiğimizi ancak, hekim dışı sağlık çalışanlarının emekli maaşlarına da en az 200 TL’lik artış yapılması gerektiğini kaydetti. 

KADRO ÇALIŞMASI BEKLENTİLERİ KARŞILAMALI
Genel Başkanımız ayrıca, yapılacak kadro çalışmalarına 4/B ve 4/C’lilerle birlikte sayıları 650 olan vekil ebe ve hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanı yaklaşık 4 bin kişi ile sayıları bin civarında olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapan meslek elamanlarının da dahil edilmesini istedi.

İstanbul 2 No’lu şubemizin İl Divan Toplantısı’na Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, Mustafa Örnek ve Abdülaziz Aslan da katıldı.

 

 

PAYLAŞ :