Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin Teşkilat Toplantısı Gerçekleştirildi
18 Kasım 2022, Cuma

Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin Teşkilat Toplantısı, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan, Mahmut Faruk Doğan ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Teşkilat Toplantısı’na AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ile Konya Üniversite Şube Başkanı Mithat Şafak da katıldı.

Toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Semih Durmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Durmuş, Sağlık-Sen'in verdiği mücadeleyle 6. Dönem Toplu Sözleşme'de ve son dönemde elde ettiği kazanımlar hakkında bilgi verdi. 

Yapılan son düzenlemeyle Ek Ödeme Yönetmeliği’nin kapsamının genişletilmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Durmuş, yine de yönetmelikte eksik kalan hususların olduğunu kaydetti. Durmuş, eksikliklerin giderilmesi ve tüm çalışanların memnuniyeti için gerekli düzenlemelerin de bir an önce yapılmasını istedi.

“Nöbet Ücretleri Yüzde 100 Artırılmalı”

Önümüzdeki dönem hedefleri hakkında da bilgi veren Durmuş, "Sağlık çalışanlarının giyim yardımının artırılmasını talep ediyoruz. Nöbet ücretlerinin yüzde 100 oranında artırılması ve sağlık çalışanlarına gece tazminatı ödenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

İstihdam konusunda da her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamının yapılması gerektiğini belirten Durmuş, “Sağlık çalışanlarımız aşırı iş yükü altında görevlerini yerine getiriyor. Bir sağlık çalışanı arkadaşımız dört sağlık çalışanının yapması gereken işi tek başına yapıyor. Bu durum sürdürülebilir değil. Bu yüzden her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdam edilmesini istiyoruz. Bu sağlık sisteminin geleceği için zorunluluktur. 85 bin sağlık personeli alınacağı duyuruldu. Bugün Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, ilk etapta 42 bin 500 personel alımı için listelerin ilgili yerlere gönderildiğini açıkladı. Alımların bir an önce yapılması, sağlık çalışanlarımızı bir nebze de olsa rahatlatacaktır” diye konuştu.

“7 Gün 24 Saat Esaslı Kreş Uygulaması Faaliyete Geçirilmeli”

Durmuş, Sağlık-Sen olarak 7 gün 24 saat esaslı kreş uygulamasının faaliyete geçirilmesini istediklerini bildirdi. Bu konuda çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydeden Durmuş, “Yapacak olduğumuz görüşmelerde sağlık çalışanlarımız ile polis ve asker arkadaşlarımızın çocuklarının da kalacağı 7 gün 24 saat esaslı kreş uygulamasının başlaması için çalışmalarımızı hızlandırdık. Sağlık çalışanlarımız için, polis ve askerlerimiz için bu uygulama hayati öneme sahip. Bu noktada 7 gün 24 saat esaslı kreş hizmetinin başlaması için başta belediyeler olmak üzere yetkililerle görüşüyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Baki: Herkesin Karşısında Dik Durduk

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Durali Baki ise, Sağlık-Sen teşkilatının gücüne vurgu yaptı. Baki, “Sağlık-Sen olarak güçlü ve inanmış bir teşkilata sahibiz. Bu bizim en büyük gurur kaynağımız. Giderek büyüyen ve güçlenen bir sendikayayız. Teşkilatımızın desteği ve güveniyle mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Her zaman doğruları söylediklerine dikkat çeken Baki, “Bugüne kadar kandırmadık, bundan sonra da kandırmayacağız. Herkesin karşısında dik durduk. Hiçbir zaman yanlışı savunur hale gelmedik. Birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ettik ve çalışanlarımızın özlük ve ekonomik haklarını daha ileriye taşımak için çalıştık” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliği’ne de değinen Baki, yönetmelikle sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarına yönelik önemli adımların atıldığını söyledi, Baki, “Yakın zamanda yayınlanan yeni düzenlemeyle birinci basamak sağlık çalışanları başta olmak üzere bazı mağduriyetler giderildi, ancak yine de eksik kalan hususlar var. Bu hususların da düzeltilmesi için mücadelemiz devam ediyor. Tüm çalışanların memnuniyetini sağlayacak, adaletli bir düzenleme talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: 27 Yıllık Tertemiz Bir Mazimiz Var

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ise Sağlık-Sen’in kuruluş aşamasını anlattı.

Zor bir dönemde kurulduklarını ve engebeli yollar aştıklarını söyleyen Baykan, “Sağlık-Sen olarak her zaman önceliğimiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın alın terinin karşılığını almak oldu. Hakkımızı aramak için her platformda mücadele ettik. Ama hiçbir zaman illegal yollara başvurmadık. Şükürler olsun 27 yıllık tertemiz bir mazimiz var. Kuruluş ilkelerimizden taviz vermeden, aynı inanç ve misyonla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin sendikal mücadelenin omurgasını oluşturduğunu ifade eden Baykan, “Sağlık-Sen büyük bir ailenin adıdır” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Her Zaman Çalışanlarımızın Menfaatini Düşünerek Hareket Ettik

Sağlık-Sen’in ülkenin en büyük sendikalarından biri olduğunu vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, “Temsilcisinden üyesine, şube yöneticisinden genel merkez yöneticisine kadar Sağlık-Sen teşkilatının verdiği mücadele ile bugün 265 bini aşan üye sayısına ulaştık. Bu inanmışlığın, yılmadan mücadele etmenin başarısıdır” ifadelerini kullandı.

Hizmet odaklı anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Doğan, “Hiçbir zaman duruşumuzdan taviz vermedik. İdeolojik yaklaşımları kabul etmedik. Kimseyi ötekileştirmedik. Her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın menfaatini düşünerek hareket ettik. Zaten bu duruşumuz sayesinde her geçen gün üye sayımızı artırıyoruz” dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Doğan,  “Bizler, sorunları sık sık gündeme getiriyor ve çözüme ulaşması için büyük gayret sarf ediyoruz. Mücadele ediyor, haklı davamızın kavgasını veriyoruz. Bunların hepsini sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için yapıyoruz. Tek derdimiz çalışanların özlük, sosyal ve ekonomik haklarını ileriye taşımak” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Bizim Gayemiz İnsanların Dertlerine Derman Olmak

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu da yaptığı konuşmada, Sağlık-Sen teşkilatının 27 yılı aşkın süredir sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refah seviyesini artırmak için mücadele ettiğini söyledi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için mücadele ettiklerinin altını çizen Barutcu, "Bizler her koşulda ve şartta çalışanlarımızın emeğinin karşılığını almak için mücadele ediyoruz. Bizim gayemiz insanların dertlerine derman olmak, onlar için çalışmak. Bu anlayışla geçmişte birçok sorunu çözdük, yüzlerce kazanıma imza attık. Yine aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Konya Şube Başkanı Uzunay: Erdemli Mücadelemizi Birlikte Devam Ettireceğiz

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay, göreve geldikleri 2020 yılından bu yana teşkilattan aldıkları güçle mücadeleye devam ettiklerini söyleyerek, “Sizlerin gayreti ve mücadelesi ile bugün 9 bin 300 üyemizle büyük bir aile olduk” dedi.

Uzunay, “Rahmetli Mehmet Akif İnan abimizin başlattığı Erdemliler Hareketi olan Sağlık-Sen, 27 yıllık mücadele tarihinde hiçbir zaman milletin değerleriyle ters düşmedi, her zaman onurlu ve dik durdu. Dün durduğumuz yerde, bugün olduğumuz yerdeyiz. Yarın da başladığımız yerdeki sadakatimizle erdemli mücadelemizi hep birlikte devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

 

PAYLAŞ :