Siyaset, Edepsizliğe Kurban Gitmiştir!
06 Nisan 2016, Çarşamba

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik çirkin sözlerini kınıyoruz.

Ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışmayacak üslup ve tarzda söylenen bu sözü, iktidar olamayışın hezeyan ve oluşturduğu psikolojik travmanın dışa vurumu olarak değerlendiriyoruz. 


Çukur kazıp barikat kuran, vatan evlatlarını şehit eden, şehirleri yaşanmaz hale getiren teröristlere ‘arkadaşım’ diyen Kılıçdaroğlu, bu ülkenin saygın bir ferdi ve bakanı olan Sema Ramazanoğlu’na karşı nedense aynı hassasiyeti göstermeyi becerememiştir. Yakışıksız sözlerinin bir dil sürçmesi sonucu söylenmiş olduğunu düşünmek ve kendisinin özür dilemesini beklerken, ‘sözlerimin arkasındayım’ diyerek sahiplenilmesi, kamuoyunu sözün bittiği noktaya getirmiştir. Bakan hanımın her şeyden önce bir siyasetçi olarak değil bir kadın olarak tüm kadınlar adına saygı duyulması gerçekliği yok sayılmıştır.


Siyasetin bir adabı bir de edebi vardır.  Siyaset, ‘her yol mübah’ anlayışıyla yapılmaz. Hükümetin politikalarını, uygulamalarını eleştirebilirsiniz. Bu hem muhalefet partilerinin, hem sivil toplum örgütlerinin hem de bütün vatandaşlarımızın hakkıdır. Ancak bunu yaparken, en basit ifadeyle adabı muaşeret dediğimiz görgü ve ahlak kurallarına ve üslubunuza dikkat etmeniz, başta insan olmamızın gereğidir. Siyasetin seviyesini aşağılara çekmek ve hele hele bir kadın bakan üzerinden bunu sürdürmek, kişilerin ancak kendi seviyelerini ortaya saçar.


İktidara talip olma iddiasındaki bir partinin genel başkanının bu tavrını da hayretle karşılıyoruz. Anlaşılan o ki; halkından ve halkının değerlerinden bu kadar uzak bir genel başkanın bu ülkeye de partisine de vereceği bir şey kalmamıştır. Kamuoyunun farklı kesimlerinden gelen tepkilere bakıldığında Kılıçdaroğlu’nun bu hadsizliği ile tüm kadınların onuruna kastedildiği görülmektedir.

CHP mensupları dahil bu ülkenin her ferdi, daha kaliteli bir ana muhalefet temsiliyetini hak etmektedir. Hiçbir katma değer üretmeden ana muhalefet koltuğunu işgal etmek yazıktır.

Kılıçdaroğlu’nu öncelikle ortalama bir edebe, sonra da en azından kameralar önünde kendine mukayyet olmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

PAYLAŞ :