Memiş: Bu Ülkenin Harcı Birlik ve Beraberliğimizdir
02 Nisan 2016, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Hatay Sağlık-Sen şubemiz tarafından düzenlenen İl Divan Kurulu Toplantısı’na katıldı. 

Genel Başkanımız Metin Memiş yaptığı konuşmada, “Taşeron terör örgütleri birliğimize kastetmek için var gücü ile çalışıyor, askerimize ve polisimize haince saldırıyorlar. Masum sivilleri öldürüyorlar. Bu taşeron örgütlerin sahiplerine ve maşalarına karşı tüm unsurlarımızla bir olup, birlik olup mücadele etmemiz gerekmektedir. Çanakkale’de olduğu gibi bu ülkenin harcı birlik olmaktır. İşte o zaman bu topraklara barış ve huzuru getirebiliriz.” dedi.

Kaos oluşturarak toplumun huzurunu bozmayı hedefleyenlerin başarısız olacağını vurgulayan Genel Başkanımız, “Zor coğrafyalarda yaşamamız sonucu, çetin mücadeleler insanımızın hep kaderi olmuştur. Fakat bu zorluklar bizleri hiçbir zaman yıldırmamış, tam tersi daha da hırslandırmıştır. Malazgirt ile kapılarını açtığımız bu toprakları, Çanakkale ile bir kez daha mühürledik. İşte bu mührü sindiremeyenler bugün yine birliğimizi ve dirliğimizi bozmak için uğraşıyorlar. Bu hain odaklara asla izin vermeyeceğiz. Bir olacağız, birlik olacağız, diri olacağız. Eksiği tam ettikten sonra hiçbir şer odağı birlik ve beraberliğimizi bozamaz.” dedi.

MEMUR-SEN MAZLUMUN SESİ, ZALİMİN KORKUSUDUR
Memur-Sen'in üye sayısının 1 milyona yaklaştığını belirten Memiş, "Memur-Sen bugün mazlumun umudu, zalimin korkusu olmaya devam ediyor. Haklı davanın yılmaz savunucusu olmak, mazlumun sesinin çıkmadığı yerde ses olmak için daha çok çalışıyor ve yardım elimizi her noktaya ulaştırmaya çalışıyoruz. Suriye'den gelen kardeşlerimize, Filistin'de zulüm gören kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Doğu Türkistan'da yapılan zulme karşı tepkimizi gösteriyoruz. Güçlü Türkiye'nin güçlü sivil toplum kuruluşu olarak sizlerin de desteği ile devraldığımız bayrağı hep ileri taşımak için çalışıyoruz.” dedi.

Sağlık çalışanlarının riskli gruba girdiğini bu sebeple yıpranma payının doğal hakları olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Memiş, “İkinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde, 112 acil sağlık hizmetlerinde ve Adli Tıp Kurumu’nda sağlık hizmeti sunumunda görev yapanların 360 gününe 90 gün, diğer sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmeti sunumunda çalışanların da 360 gününe 60 gün fiili hizmet süresi zammı verilmelidir. Bunların yanında ayrıca bir çalışma daha yapıyoruz. Bu çalışmada nöbet tutana yıpranma payı konusunda genel kanaat mevcut ise, 5510 sayılı Kanunun 40. maddesindeki fiili maruziyet şartı gereği tüm sağlık çalışanlarına 360 güne 45 gün; nöbet tutanlara da her iki güne 15 gün olarak kademeli olarak yıpranma payı verilmesini isteyeceğiz. Son günlerde dile getirilen nöbete dayalı yıpranma payının beklentilerimizi karşılamaktan uzak, taleplerimize cevap verecek niteliği yoktur. Bunun yanında kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları, vekil ebe hemşireler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapan öğretmenler, 4/B ve 4/C’lilerin sorunları da çözüm bekleyen konularımız arasındadır. Taşeron işçilere yönelik yapılan çalışmalar bir beklenti oluşturmuştur ve bu beklentiler arasında sağlık çalışanlarının da yer alması ve kadroya geçirilmesi en doğal hakkımızdır. Gelecek endişesi yaşamadan, ülkenin ve insanımızın sağlığı için çalışanlar, bu talepte en kolay yer alınması gerekenlerdir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hatay’da yapılan İl Divan Toplantımıza Genel Başkanımız Metin Memiş ile birlikte Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan, Hatay Şube Başkanımız Feleytun Fatih Gönç, şube yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcilerimiz katıldı.

 

 

PAYLAŞ :