Ankara 1 Nolu Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
03 Temmuz 2022, Pazar

Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda tek listeyle yapılan seçimde, mevcut Şube Başkanı Şenol Şahin güven tazeledi.

Ankara 1 Nolu Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan yaptı.

Genel Sekreter Baki: Kurulduğumuz Günkü Çizgimizden En Ufak Sapma Yapmadık

Genel Kurulda delegelere seslenen Genel Sekreter Durali Baki, sendikacılığın önemine vurgu yaparak, davasına sahip çıkan, Sağlık-Sen için gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm teşkilat mensuplarına teşekkürlerini sundu.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in ilkelere göre sendikacılık yaptığını dile getiren Baki, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kuruluşunun temelinde insan var, temelinde hizmet var. Temelimizde kamu çalışanlarının hak-hukuku var. Çizgimizden en ufak sapma yapmadık. Bundan sonra da bu doğrultuda yolumuzda ilerleyeceğiz” diye konuştu.

Giderek üye sayılarının arttığına dikkat çeken Baki, “Gür sesimizle kamu çalışanlarının hak ve hukuku için mücadele veriyoruz. Herkes biliyor ki, bir sorunu çözerse Sağlık-Sen Çözer. Bizler sorumlu sendikacılığı ön planda tutuyoruz. Kamu çalışanlarının sorunlarını sırtımıza yükledik. Sorunların çözümü için çalışıyoruz. Çalışanların yüzlerini güldürmek için gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Baki, sağlıkta şiddet yasanın çıktığını ve sağlıkta şiddetin artık katolog suçlar arasına girdiğini hatırlattı. Bir doktora, bir hemşireye şiddet uygulayan saldırganın artık yanına kar kalmayacağını söyleyen Baki,  toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğine de vurgu yaptı.

“Adaletli Bir Yönetmelik Bekliyoruz”

3600 ek gösterge düzenlemesinin yasalaştığını dile getiren Baki, “Memur-Sen olarak, ek göstergenin herkesi kapsayacak şekilde çıkması için büyük mücadele verdik. Yasanın çıkması çok önemli. Mağduriyet yaşayan arkadaşlarımız var. Onların mağduriyetinin giderilmesi için de mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Sözleşmeli personel sorunun da yakın zamanda çözüme kavuşacağını belirten Baki, döner sermaye sistemini eleştirdi. Sağlık çalışanlarının özlük haklarına yönelik yasa çıktığını hatırlatan Baki, adaletli bir yönetmelik yayınlanmasını beklediklerini söyledi. Baki, aynı işi yapan farklı hastanelerdeki çalışanların farklı maaşlar almasını kabul etmediklerini belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Mücadele Etmekten Yılmadık

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise Sağlık-Sen’in 27. yılını kutladığını hatırlattı.  Barutcu, “Kuruluşumuzun amacından sapmadan, duruşumuzdan taviz vermeden bugünlere kadar geldik. Çalışanlarımızın hakkı için mücadele etmekten yılmadık. Mayıs ayında yetkimizi koruyarak, 265 bini aşkın üye sayısına ulaştık. Tüm teşkilatımıza ve üyelerimize verdiğiniz destek ve güçten dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Barutcu, Ankara 1 Nolu Şube’nin Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını dileyerek, yeni yönetime başarılar diledi.

Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şahin: Özlük Hakların Hak Ettiği Seviyeye Getirilmesi İçin Çalışacağız

Sendikacılık faaliyetini asla formaliteden ibaret bir görev icrası olmadığını dile getiren Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, “Ruhla, azimle, samimiyetle ve fedakârlıkla zaman mefhumu gözetmeden yapılacak bir hizmettir. Bu konuda geçmişteki faaliyetlerimiz, gelecekteki tutum ve davranışlarımız konusunda teminat olacaktır” ifadelerini kullandı.

Şahin, “Sağlık çalışanlarına verilmiş olan sözlerin hâlâ tutulmamış olması üzücüdür. Bu yolda sendikamıza düşen tüm ödev ve sorumluluğu geçmişte gösterdiğimiz gibi gelecekte de göstereceğimizden şüpheniz olmasın. Bütün sağlık çalışanlarının özlük haklarının hak ettikleri seviyeye getirilmesi adına var gücümüzle çalışacağımızı özellikle vurgulamak isterim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek listeyle yapılan seçimde, mevcut Şube Başkanı Şenol Şahin güven tazeledi.

Genel kurula delegelerin yanı sıra, Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz ve Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz katıldı.

Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Şenol Şahin, Şube Sekreteri Kurtay Ançin, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Musa Kayhan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Uğur Fikri Aydos, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatma Turgut, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Çoşkun Topçu, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Güler Parmaksız.

 

PAYLAŞ :