Sağlık-Sen Tokat Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
02 Temmuz 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Tokat Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda, tek listeyle yapılan seçimde mevcut Başkan Suat Mantar yeniden Başkan seçildi.

Tokat Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın katılımıyla yapıldı.

Genel Kurula delegelerin yanı sıra, Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Çalışkan, Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu ve Memur-Sen'e bağlı sendika başkanları katıldı.

Kurulda bir konuşma gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kuruldukları günden bugüne kadar çizgilerinden ödün vermediklerini ifade etti.

“Yasa İyileştirilmezse Masanın Temeli Sağlam Olmaz”

Memur-Sen olarak 3600 ek gösterge ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda 6. Dönem Toplu Sözleşme ile önemli bir eşiğin geride bırakıldığını belirten Yalçın, "Kapsam dışı olarak görülen bu iki konuyu bu toplu sözleşmede masanın bir konusu olarak karar altına aldırmayı başardık. Bu aynı zamanda bir içtihat demektir. Tıpkı toplu sözleşme hakkını kazandığımız gibi şimdi de toplu sözleşmenin kapsamını genişletiyoruz. 3600 ek gösterge Meclis’ten geçti. Şimdi iki önemli hedefimiz var. Sözleşmelilerin güvenceye kavuşması ve 4688 sayılı yasanın iyileştirilmesi” diye konuştu.

“Yasa iyileştirilmezse masanın temeli sağlam olmaz” diyen Yalçın, “Bu masa kamu görevlilerini, 5 milyon insanı doğrudan ilgilendiren bir masa. Gelin burayı çözüm odaklı, daha verimli bir yapıya dönüştürelim. Biz Memur-Sen olarak gerekli katkıları sunmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

“Sağlık Çalışanlarının Sorunları Çözüme Kavuşturulmalı”

Sağlık-Sen teşkilatlarının çalışmalarına da değinen Yalçın, Sağlık-Sen’in sağlık çalışanlarının sorunlarına karşı yoğun mücadele verdiğini dile getirdi. Pandeminin kahramanı sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması gerektiğini belirten Yalçın, “Sağlık çalışanlarının iş yükü azalmalı, istihdam artırılmalı. Sağlık çalışanlarımızın yıllık izinleri yanmamalı. Kreş sorunu artık çözüme kavuşturulmalı” şeklinde konuştu.  

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Sağlık-Sen Olarak Sendikacılığı Ücret Boyutuna İndirgemiyoruz

Genel kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, fedakarlık timsali sağlık çalışanlarının zaman kavramı gözetmeksizin mesleklerini icra ettiğini dile getirdi.

Bu bağlamda sağlık çalışanlarıyla gurur duyduğunu dile getiren Baykan örgütlü mücadelenin önemine değindi. Baykan, “Bir örgütün gücü, temellerinin sağlamlığına bağlıdır. Uğruna mücadele ettiğiniz davanız, sağlam temeller üzerine kurulmamışsa, yaptıklarınız da uzun ömürlü olmaz. Savunduğunuz fikir, sağlam gerekçeler üzerine inşa edilmemişse, başka fikirler karşısında savrulup gidersiniz” diye konuştu.

Kendilerinin sendikacılığı hem üyeler için hem insanlık için yaptıklarını anlatan Baykan, “Üyelerimizin hak ve kazanımları için mücadele ederken, mazlumların sesi oluyor, demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden yana tavır geliştiriyoruz. Sağlık-Sen olarak sendikacılığı ücret boyutuna indirgemiyor, bizi biz yapan medeniyet değerlerimizin ışığında, ülkemiz, milletimiz, dindaşlarımız ve bütün dünya mazlumları için sendikacılık yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tokat Şube Başkanı Mantar: Çalışanların Sesine Ses Olmaya Çalıştık

Tokat Şube Başkanı Suat Mantar ise “Tokat Sağlık-Sen şubesi olarak dilimizin döndüğü, dizimizin tuttuğu kadarıyla özlük ve özgürlük mücadelesini sürdürürken, dikkat ettiğimiz en önemli unsur hakkımız ve haddimizi birbirine karıştırmamak olmuştur. Çalışanların haklarını ararken ya birebir iletişimle sorunları çözmeye çalıştık ya da çalışanların sesine ses olmaya çalıştık” diye konuştu.

Sağlık-Sen Genel Merkezi’nin yaptığı kazanım ve mücadeleler sonucunda teşkilatlar olarak eksikliklerin farkına vardıklarını söyleyen Mantar, “Bizler bu yönden kendimizi geliştireceğiz ve çalışacağız” dedi.

Sağlık-Sen Tokat Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Suat Mantar, Şube Sekreteri Erkan Aydemir, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhterem Kurt, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Tür, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Davut Özlü, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Savaş Bayram, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Tunahan Bişgin.

PAYLAŞ :