Kahramanmaraş Şube’nin 7. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
12 Haziran 2022, Pazar

Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda, tek listeyle yapılan seçimde mevcut Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci yeniden başkan seçildi.

Genel Kurula Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yasin Barutcu katıldı.

Genel kurula katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, delegelere seslendi. Sendikal mücadelenin önemini anlatan Durmuş, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Masada oturarak sendikal mücadele yapmadıklarını kaydeden Durmuş, “Sağlık-Sen olarak hakkın ve alın terinin karşılığını almak için mücadele ediyoruz. Yönetimimizle ve mevzuat ekibimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yeri geliyor masaya otuyor, yeri geliyor meydanlara iniyoruz. Sahada doğru bildiğimizi yüksek sesle dillendiriyoruz. Bürokratından milletvekiline kadar tüm yetkililerle görüşüyor, sorunlara çözüm önerileri sunarak sonuç almak için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“Geneli Kapsayan Taleplerle Masaya Oturuyoruz”

Durmuş, 2019 yılında 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde göstermiş oldukları tavrın karşılığını 2021 yılında 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında aldıklarını dile getirdi. Toplu sözleşmede sağlık hizmet kolunda 22’den fazla önemli kazanıma imza attıklarını belirten Durmuş, “Bizler hedeflerimizi belirliyor ve refah seviyesini artıracak kazanımlar için mücadele ediyoruz. Geneli kapsayan taleplerle masaya otuyoruz. 3600 ek gösterge buna en güzel örnektir. Ek gösterge için bizim tavrımız netti, tüm kamu çalışanlarını kapsamasını istedik ve mücadele ettik. Tüm kamu çalışanlarının yararlanacağı bir ek gösterge düzenlemesi yapıldı, yasalaşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Komisyona Rapor Sunduk”

Gündemde olan sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili yasa teklifini de değerlendiren Durmuş, “Sağlık çalışanlarının en temel sorunun performans sistemi olduğu ve bunu mutlaka çözümü kavuşturacağımızı her platformda ifade ettik. Çalışanlar arasındaki çalışma barışını bozan bu sistemin revize edilmesini istedik. Tüm çalışanların aldığı ücretin hakkaniyet ölçüsünde eşit olmasını istedik. Bu talebimizi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dile getirdik. Sağlık-Sen olarak komisyona katılarak, önerilerimizi içeren raporu sunduk. Yasalaşma sürecinin de takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

“Nöbet Ücretleri Artırılmalı”

Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması noktasında büyük gayret gösterdiklerini kaydeden Durmuş, “Sağlıkta istihdam artırılmalı. Nöbet ücretleri en az 1 saatlik mesaiye denk gelecek şekilde artırılmalı, sağlık çalışanlarına gece tazminatı ödenmeli. Aynı zamanda tavan ücretler artırılmalı. Önümüzdeki dönemde bunlar için mücadele ederek, teşkilattan aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Kahramanmaraş Milletvekili Özdemir: Daha Önemli Adımlar da Atacağız

Genel Kurulda konuşan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Sağlık-Sen’in verdiği bilgiler ve yaptığı doğru eleştirilerle önemli çalışmalara imza attığını dile getirdi.

Pandemi sürecinin başlamasıyla sağlık çalışanlarının değerinin daha da iyi anlaşıldığını söyleyen Milletvekili Özdemir, “Sağlık çalışanlarımız için önemli adımlar attık. Daha önemli adımlar da atacağız. Tüm dünyadaki sağlık çalışanları bizim ülkemizdeki sağlık çalışanları kadar özverili olamadı” değerlendirmesinde bulundu.

Genel Sekreter Baki: Memur-Sen ve Sağlık-Sen Bu Ülkenin Çimentosudur

Genel kurulda Divan Başkanlığı yapan Genel Sekreter Durali Baki, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in Türkiye'nin çimentosu olduğunu söyledi.

Baki, “Sağlık-Sen olarak üyelerinin sorunlarını merkeze alan bir anlayışla sendikal mücadele yapıyoruz. Geçmişten günümüze verdiğimiz onurlu mücadele ile Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in üye sayısı giderek artıyor. Onun için diğer sendikaların üyeleri dahi ‘bir sorun varsa onu Sağlık-Sen çözer diyor” ifadelerinin kullandı.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun artık değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Baki, günümüz koşullarına uygun yeni bir yasanın hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Kahramanmaraş Teşkilatımız Başarılı Çalışmalara İmza Atıyor

Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahı için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Kahramanmaraş teşkilatının başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

Doğan, “Sağlık-Sen olarak teşkilatımızla birlikte omuz omuza vererek alın teri mücadelesini sürdürüyoruz. Bu noktada göstermiş oldukları gayretten dolayı Kahramanmaraş teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: 27 Yıllık Çınarımız 265 Bin Üye Sayısına Ulaştı

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise yaptığı konuşmada, Sağlık-Sen’in kuruluş ilkelerinden taviz vermeden mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı.

Barutcu, “Merhum genel başkanımız Mehmet Akif İnan ağabey, Memur-Sen’i tanımlarken ‘Türkiye’nin geleceğini inşa etmek uğruna kurulmuş bir erdemliler hareketidir’ diyordu. Bizler de bu misyon ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 27 yıllık çınarımız Sağlık-Sen’imiz 265 bini aşan bir üye sayısına ulaştı. Bu başarı büyük bir başarıdır ve bu başarının mimarı aziz Sağlık-Sen teşkilatıdır. Bu başarıdan dolayı teşkilatımızın her bir neferini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kahramanmaraş Şube Başkanı Demirci: Sağlam Adımlarla Geleceğe Birlikte Yürüyeceğiz

Yeniden Şube Başkanı seçilen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, kendi dinamikleriyle çağın gerektirdiği koşullarda örnek bir sendikacılık yapmaya çalıştıklarını dile getirerek, sendikacılığın bir hizmet ve değişim aracı olduğu bilinciyle gelişim odaklı çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Demirci, sözlerine şöyle devam etti:

“Sağlık-Sen olarak sendikamızı, sendikal birikimimizi, gücümüzü çalışanlarımızın özlük ve sosyal haklarının artırmak için kullanmakla yetinmeyeceğiz. İnsanımıza, ülkemize ve mensubu olduğumuz medeniyete hizmet etmek için de kullanarak sağlam adımlarla geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz.”

Genel kurula delegelerin yanı sıra Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Memur-Sen’e bağlı şubelerin yöneticileri, kurum temsilcileri ile Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser ve Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet katıldı.

Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, Şube Sekreteri Bünyamin Menekşe, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cesur Ördek, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muammer Ayva, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ramazan Yalçınöz,  Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Nergiz, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Kaplan.

PAYLAŞ :