Kayseri Şubesi’nin Temsilciler Toplantısı Yapıldı
10 Ocak 2022, Pazartesi

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen Temsilciler Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Doğan, temsilcilerin sorularını da yanıtladı.

Sağlık-Sen teşkilatının her zaman sahada olduğunu ve giderek üye sayısını artırdığına vurgu yapan Doğan, “Sağlık-Sen teşkilatı pandemi sürecinde hep sahadaydı. Bu teşkilat sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın dertlerine derman olmak için önemli görevler üstlendi. Temsilci arkadaşlarımız yaşanan sorunları şubelerimiz aracılığıyla bizlere ilettiler. Biliyoruz ki bu iş gönül işidir ve temsilci arkadaşlarımız bu işi canı gönülden yapıyor. Üye sayımızın artması da bu çalışmaların meyveleri. Sadece Kayseri’de son iki ayda 767 üye yapılmış, bu gerçekten takdire şayan bir başarı” diye konuştu.

“Sağlık Çalışanlarımız Sorunların Gölgesi Altında Çalışmaya Mahkum Edilmemeli”

Artan vaka sayılarıyla birlikte sağlık çalışanlarının iş yükünün giderek arttığına dikkat çeken Doğan, “İstihdam yetersizliği yüzünden uzayan mesai saatleri altında ezilen sağlık çalışanlarımızın iş yükü, pandemiyle birlikte kat be kat arttı. Bu iş yükü yüzünden sağlık çalışanlarımız aylarca çocuklarını göremedi, evlerine gidemedi. Bu fedakarlığı kimse inkar edemez. O yüzden sağlık çalışanlarımız sorunların gölgesi altında çalışmaya mahkum edilmemeli. Biz sağlık çalışanlarının alın teri ve haklarının teslim edilmesi için mücadele ediyoruz” dedi.

Sağlığın bir ekip işi olduğunu hatırlatan Doğan, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı:

“Sağlık-Sen olarak doktorundan hemşiresine, 112 çalışanından hizmetlisine sağlığın bir ekip işi olduğunu savunuyoruz. Hiçbir meslek grubu ayırt edilmeden sağlık çalışanlarının haklarının teslim edilmesini her platformda savunuyoruz. Yıllardır branş branş elde etiğimiz kazanımlar ortada. Bu hakikat çerçevesinde emek ve hak temelli anlayışımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Kayseri Şube Başkanı Keser: Sağlık Çalışanlarının Mağduriyet Yaşamaması İçin Yılmadan Çalışıyoruz

Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser ise yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesi, yok sayılması ve emeklerinin hor görülmesine karşı olduklarını belirterek, çalışanların hak ettiği değeri görmesi için mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Keser, “Fedakar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının en iyi koşullarda görevlerini yerine getirmeleri, mali ve sosyal yönden mağduriyet yaşamamaları için var gücümüzle yılmadan, yorulmadan, usanmadan çalışıyoruz. Ben özellikle Kayseri teşkilatına sahada vermiş olduğu mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Sağlık-Sen ailesi olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ :