Eskişehir İl Divan Toplantısı Yapıldı
08 Ocak 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Hekimlerle birlikte tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme yapılmalı. Bu bir lütuf değil, haktır. TBMM’de komisyona çekilen ücret düzenlemesi bir an önce hakkaniyetli bir şekilde yasalaşmalıdır” dedi

Sağlık-Sen Eskişehir Şubesinin İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya; Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, BBP İl Başkanı Salim Acabay, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, belediye başkanları ile Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez, Yozgat Şube Başkanı Atakan Erciyas, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık çalışanlarının büyük fedakarlıklarla insanlara umut olduğunu söyleyen Durmuş, Sağlık çalışanlarımız dağ bayır demeden, engebeli yolları aşarak insanımıza umut oluyor. Yangınlarda, sellerde, depremlerde, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımız hep en ön safta. Bu fedakarlığı kimse görmezden gelmemeli” şeklinde konuştu.

“Hekimlerimizle Birlikte Tüm Sağlık Çalışanlarımızın Ücretlerine İyileştirme Yapılmalı”

Sağlık çalışanları için Meclise sunulacağı açıklanan düzenlemeden tüm sağlık çalışanlarının yararlanması gerektiğini söyleyen Durmuş, Aralık ayında hekimler için TBMMye sunulan düzenleme gecikmiş ve yerinde bir karardı. Bizim düzenlemede itiraz ettiğimiz konu ise ayrımcılık oluşturması ve sağlık çalışanlarımızın emeklerinin görmezden gelinmesiydi. Bu düzenleme yeniden görüşülmek üzere komisyona geri çekildi ancak bir an önce tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenerek Meclise sunulmalı. Hekimlerle birlikte tüm sağlık çalışanlarına muhakkak ücret iyileştirmesi yapılmalı. Bu bir lütuf değil, haktır. TBMM’de komisyona çekilen ücret düzenlemesi bir an önce hakkaniyetli bir şekilde yasalaşmalıdır” çağrısında bulundu

“Döner Sermaye Adaletsizliğinin Giderilmesi Gerekiyor”

Döner sermaye sistemi yüzünden sağlık çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğinin giderek arttığına vurgu yapan Durmuş, Biz döner sermayeden kaynaklı ücret adaletsizliğinin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu adaletsizliğin muhakkak giderilmesi gerekiyor. Sağlık-Sen olarak döner sermaye adaletsizliğinin kaldırılması için sahada ve masada mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu adaletsizlik sadece sağlık çalışanlarına değil sağlık sisteminin tümüne zarar veriyor” dedi.

“Her Yıl 50-60 Bin Sağlık Çalışanı İstihdamı Yapılmalı”

Son günlerde artan vaka sayılarının altını çizen Durmuş, sağlık çalışanlarının istihdam yetersizliği nedeniyle yoğun iş yükü altında ezildiğini söyledi. Durmuş, Sahada arkadaşlarımız aşırı iş yükünden muzdarip. Uluslararası veriler ve Sağlık Bakanlığı verileri de sağlık çalışanı istihdamının yetersiz olduğunu gösteriyor. Biz her yıl 50-60 bin gibi sağlık çalışanı istihdamının yapılması gerektiğini savunuyoruz. Bu sistemin sürdürülebilirliği açısından önemlidir” değerlendirmesinnde bulundu.

Durmuş, "Toplu sözleşmede bu yıl içerisinde hayata geçmesini mutabakat altına aldığımız sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve 3600 ek gösterge konularında da daha fazla bekletilmeden bir an önce görüşmeler başlamalıdır" diyerek sözlerini tamamladı. 

Genel Sekreter Baki: Sağlık Sistemini Ayakta Tutan Bir Milyonu Aşan Sağlık Ordusudur

Konuşmasına koronavirüs ile mücadele sürecinde hayatını kaybeden sağlık şehitlerini anarak başlayan Genel Sekreter Durali Baki, pandemi sürecinin başından bu yanan 500’ü aşkın sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini söyledi.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatının kurulduğu günden bu yana emek ve alın teri mücadelesinin bayraktarlığını yaptığına dikkat çeken Baki, “Sağlık-Sen teşkilatı olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını alması, hak ettikleri değeri görmesi için çalışıyoruz. Sağlık çalışanlarımız bu ülkenin sigortası olduklarını pandemi sürecinde herkese gösterdi. Sağlık sistemini ayakta tutan bir milyonu aşan sağlık ordusudur. Bu gerçeği kimse aklından çıkarmasın” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Bizim Tüm Çabamız Hakkın ve Adaletin Yerini Bulması İçin

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde ve ülkenin en zor zamanlarında insanların yaralarını sardığını kaydetti.

Barutcu, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının çözülmeyi bekleyen sorunları olduğuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız pandemi döneminde ailelerinden uzak kalarak mücadele etti. Bu çaba gerçekten takdire şayan. Böyle fedakarlıkla çalışan sağlık ordumuz sorunların girdabında yaşamlarını sürdürmemeli.  Her zaman sağlık çalışanlarımızın yanında olmaya ve onların sorunlarına çözüm üretmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizim tüm çabamız hakkın ve adaletin yerini bulması için.”

Eskişehir Şube Başkanı Köksal: Sağlık Çalışanlarının Sesi Artık Duyulmalıdır

Sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, her daim sahada sağlık çalışanlarının yanında olduklarını anlattı. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlar ve ağır iş yükü altında ezildiğini belirten Köksal, “Sağlık çalışanlarının sesi artık duyulmalıdır. Yetkililer sorunları görmezden gelmeye devam ettikçe sağlık sistemi zarar görüyor” diye konuştu.

Köksal, “Sağlık-Sen doğrunun, haklının, mazlumun yanında haksızlığın, zulmün karşısında dimdik duran sivil toplum kuruluşudur. Sağlık çalışanlarımızın taleplerini kurum amirlerine, siyasi iradeye ilettik. Halk ile hizmet noktasında terazi dengesi olarak elimizden gelenin en iyisini yaptık. Her gün sahada korkusuzca, eğilmeden, bükülmeden, durmadan, yorulmadan sağlık çalışanlarının sesi olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Kurumlarına Ziyaret

Genel Başkan Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal ile birlikte kentte çeşitli temaslarda bulundu.

İlk olarak Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak’ı ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, üniversite hastanesinde görevli sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerini iletti.

Genel Başkan Durmuş ve beraberindeki heyet, daha sonra İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilgeye ziyarette bulundu. Ziyarette, kentte görev yapan sağlık çalışanlarının gündemine dair konular hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Vali Erol Ayyıldız’ı da ziyaret eden heyet, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını aktardı.

Eskişehir Şehir Hastanesindeki sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen heyet, Başhekim Dr. Yaşar Bildiriciyi de ziyaret etti.

İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde görevli sağlık çalışanlarına ziyarette bulunan heyet, Başhekim Dr. Veli Görkem Pala ile de bir araya geldi.

Yunus Emre Devlet Hastanesi çalışanlarıyla sohbet eden Sağlık-Sen heyeti, daha sonra Başhekim Dr. Mustafa Karagülleyi de ziyaret etti.

Son olarak Sağlık-Sen heyeti, Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ı ziyaret etti.

PAYLAŞ :