Sağlık-Sen Erzurum Şubesi'nin İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi
26 Aralık 2021, Pazar

Sağlık-Sen Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Baykan, istişarenin önemine vurgu yaptı.

Baykan, Memur-Sen'in temelini inanç ve istişarenin oluşturduğunu dile getirerek, "Memur-Sen. üyelerine onur, kamu çalışanlarına umuttur. Bu teşkilatın özünde istişare vardır. İstişare yapılmayıp, öneriler dikkate alınmadığında zararın bütün teşkilâtımıza olacağının bilincindeyiz. O yüzden teşkilâtımızın her bireyinin fikri bizim için önemli ve değerlidir" diye konuştu.

"Yanlış Yeni Bir Yanlışla Değil Doğrusu Yapılarak Düzeltilir"

Hekimlere yönelik yapılması planlanan düzenlemeye Sağlık-Sen'in asla karşı çıkamayacağına vurgu yapan Baykan, "Sağlık-Sen olarak hiç bir zaman bir meslek grubunu aldığı ücretten dolayı ötekileştirmedik. Aralık başında hekimlerimize dair düşünülen düzenlemeye çalışanların tamamının  eklenmesi gerekirken, düzenlenme geri çekildi. Bunu doğru bulmuyoruz. Bizim itirazımız düzenlemenin  sadece hekimlere yönelik olup diğer çalışanların gözardı edilmesineydi. Geri çekilen teklifin tüm sağlık çalışanlarını içeren şekilde bir an önce Meclis gündemine gelmesini talep ediyoruz. Yanlış yeni bir yanlışla değil doğrusu yapılarak düzeltilir" ifadelerini kullandı.

"Vergi Muafiyeti Önemli Ancak Yeterli Değil"

TBMM'den geçen vergi muafiyetinin önemli bir adım olduğunu ancak yetersiz kaldığını dile getiren Baykan, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Vergi muafiyeti yıllara sari bir talebimizdi. Hayata geçmesini önemsiyor ve değerli buluyoruz. Ancak yaşanan ekonomik çalkantı ve enflasyona bakıldığında vergi muafiyetinin getirisi çalışanların hak ettiğinin çok gerisindedir. Vergi muafiyeti sağlık çalışanlarının memnuniyeti için yeterli değildir. Hakkımız olandan fazlasını istemiyoruz. Hakkımız olanı alana kadar mücadelemiz devam edecek."

Şube Başkanı Duman: İş Barışını Bozacak Adımlardan Uzak Durulmalı

Sağlık çalışanlarının canla başla çalıştığını fakat alın terinin karşılığını alamadığını söyleyen Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, yapılan fedakarlıkların göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Duman,  sağlık çalışanları için ilave zam yapılması gerektiğini söyleyerek, "Doktorundan hemşiresine tüm sağlık çalışanları bir ekiptir. Pandeminin kahramanı olan bu ekibin arasına ayrımcılık sokmak en başta sağlık sistemine zarar verir. Bu yüzden iş barışını zedeleyecek adımlardan uzak durulmalı" dedi.

PAYLAŞ :