"Sağlık Çalışanlarının Yükü Katbekat Arttı"
25 Ekim 2021, Pazartesi

Afyonkarahisar’da konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Pandemi öncesinde sağlık çalışanlarımızın iş yükü zaten fazlaydı. Pandemiyle bu yük katbekat arttı. Sağlık çalışanları arasında tükenmişlik hissi yaşayanların oranı giderek artıyor. Bu sürdürülebilir bir durum değil” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Afyonkarahisar Şubesi tarafından düzenlenen Teşkilat Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda 6. Dönem Toplu Sözleşme süreci ve kazanımları hakkında bilgi veren Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal gündeme ilişkinde değerlendirmelerde bulundu.

Toplu sözleşme sürecinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için 22 kazanım elde ettiklerini söyleyen Durmuş, ”Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza biraz nefes aldıracak ekonomik, sosyal ve özlük yönden iyi kazanımlara imza attık. 2022 yılının başında kazanımlarımızı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız rahatça görecekler. Sahada kazanımlarımızı anlattığımızda çalışanların yüzündeki umut ve sevinç bizim için en büyük gurur kaynağı. Elbette birçok sorunda çözülmeyi bekliyor. Onun için omuz omuza vererek mücadele etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tükenmişlik Hissi Yaşayanların Oranı Giderek Artıyor”

Sağlık çalışanlarının ağır iş yükü altında ezildiğini dile getiren Durmuş, acilen sağlık çalışanı istihdamının yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Durmuş, “Pandemi öncesinde sağlık çalışanlarımızın iş yükü zaten fazlaydı. Pandemiyle bu yük katbekat arttı. Sağlık çalışanları arasında tükenmişlik hissi yaşayanların oranı giderek artıyor. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bu yüzden istihdam açığının kapanması elzemdir. Öncelikli hedefimizin aile ve iş yaşamındaki uyumun sağlanması olmalı. Bu yüzden her yıl en az 60 bin alım yapılması gerektiğini söylüyoruz. Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen sağlık çalışanlarımız insanımıza umut olmaya devam ediyor. Kendi yaşamından fedakarlıklar yapıyor. Kimse bu gerçeği görmezden ve duymazdan gelmesin” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Dural: 6. Dönem Toplu Sözleşme Kazanımlarının Altında Sağlık-Sen İmzası Var

Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ise 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde dik durduklarını ve boyun eğmediklerini dile getirdi. Bu duruşun neticesi olarak ise 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde önemli kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Dural, yapılacak çalışmayla sözleşmelilerin kadroya geçirileceğini ve 3600 ek göstergenin yürürlüğe gireceğini söyledi.

Dural sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 artışla ilgili bilgi vererek şunları söyledi:

“Sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 zamdan sağlık hizmetleri, teknik hizmetler, genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan sağlık çalışanlarımız yararlanacak. Birileri bu kazanımı manipüle etmeye çalışıyor. Bu önemli kazanım Sağlık-Sen’in verdiği mücadeleyle elde edildi ve kapsayıcı. Her zaman söylüyoruz aldanan ve aldatan bir sendikal anlayışı hiçbir zaman benimsemedik” diye konuştu.

Şube Başkanı Hız: Milli Ve Manevi Değerlere Bağlı Bir Sendikal Anlayış ile Çalışıyoruz

Memur-Sen’in ve Emek ve alın teri mücadelesinde Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in çeyrek asırdır en önde olduğunu söyleyen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, “Sağlık-Sen ailesi olarak kurulduğumuz günden bu tarafa, milli ve manevi değerlere bağlı bir sendikal anlayış ile çalışıyoruz. Gücünü üyesinden alan duyarlı ve etkili bir misyon ile emeğin ve alın terinin hakkının verilmesi için çaba göstermeyi de sürdürüyoruz. Toplu sözleşmede gerçekten önemli kazanımlar elde ettik ama mücadelemiz bitmedi. ‘Önce insan’ ilkesi ile gece gündüz çalışan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin devam eden sorunları için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Toplantıya Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Keskin ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve temsilciler katıldı.

Sağlık-Sen Ziyaretleri

Genel Başkan Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Dural, Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kentteki sağlık çalışanlarına ziyaretlerde bulundu. 

Önce 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen heyet, çalışanlarla sohbet ederek, onlara kazanımlar hakkında bilgi verdi. 

Afyonkarahisar 1-3-4 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık çalışanlarını da ziyaret eden heyet, çalışanların talep ve beklentilerini dinledi. Heyet, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarını anlattı. 

Afyon Devlet Hastanesi’ne ziyaret gerçekleştiren Sağlık-Sen heyeti, burada sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Heyet, çalışanlarla sohbet etti.

Daha sonra İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz’a ziyarette bulunan heyet, kentte görev yapan sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerini iletti.

Sağlık-Sen heyeti, Afyonkarahisar’da gerçekleştirdikleri saha ziyaretleri sırasında Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ile de bir araya geldi.

 

PAYLAŞ :