“Ücret Adaletsizliğini Ortadan Kaldırana Kadar Mücadelemiz Devam Edecek”
14 Ekim 2021, Perşembe

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması için büyük mücadele verdiklerini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Dün olduğu gibi bugün de eşitlik, hakkaniyet ve adalet misyonuyla hareket ediyoruz. Ücret adaletsizliğini tamamen ortadan kaldırana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş Düzce Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısında, teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren Durmuş, sağlık çalışanlarının sorunlarının birçoğunu çözüme kavuşturan kazanımlara imza attıklarını söyledi. İmza atılan en önemli kazanımlardan birinin sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 oranındaki artış olduğunu belirten Durmuş, bundan sonra da sağlık çalışanlarının her açıdan refah düzeyini artırabilmek için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini belirtti.

“Sağlık Çalışanları Emeğinin Karşılığını Almalı”

Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tüm sorunlarının çözüme kavuşması için daha da çok çalışacaklarını belirten Durmuş, döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğe vurgu yaptı. Sağlık çalışanlarının döner sermaye mağduru olduğunu ifade eden Durmuş, “Döner sermaye sistemi muhakkak değiştirilmelidir. Sistem, miadını doldurmuştur ve yeniden inşa edilmelidir. Verilen ücretler sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı değil. Ücret adaletsizliği sağlık çalışanlarının en büyük sorunu. Bu sistem yerine daha adil bir sistem hayata geçirilmelidir. Dün olduğu gibi bugün de eşitlik, hakkaniyet ve adalet misyonuyla hareket ediyoruz. Sağlık-Sen olarak, ücret adaletsizliğini tamamen ortadan kaldırana kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik içerisinde tüm sorunların çözüme kavuşturulacağına yürekten inandığını dile getiren Durmuş, sözlerini kendilerine her zaman destek olan teşkilat mensuplarına teşekkür ederek bitirdi.

Düzce Şube Başkanı Özal: Kazanımlar Sağlık-Sen'e Olan Güvenin Boşuna Olmadığını Gösterdi

Sağlık-Sen’in toplu sözleşme masasında önemli kazanımlar elde ederek birçok sorunu çözüme kavuşturduğunu dile getiren Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, “6. Dönem Toplu Sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için birçok kazanım elde edildi. Bu kazanımlar Sağlık-Sen’in verdiği mücadelenin, döktüğü alın terinin bir sonucudur. Özellikle Genel Merkez yönetim kurulu üyelerine verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Altına imzasını attığımız kazanımlar sayesinde günden güne büyüyoruz. Bu kazanımlar Sağlık-Sen’e olan güvenin boşuna olmadığını bir kez daha gösterdi” dedi.

Toplantıya, Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Ömer Faruk Çelebi ve teşkilat mensupları katıldı.

Sağlık-Sen Ziyaretleri

Genel Başkan Semih Durmuş, Düzce’de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Sahada ziyaretlere başlamadan Düzce Şube Başkanı Cihan Özal ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında istişarelerde bulundu.

Daha sonra Genel Başkan Durmuş, Düzce Şube Başkanı Cihan Özal ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’yü ziyaret etti. Ziyarette, Düzce’de görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gündemindeki konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Sağlık-Sen heyeti, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’a da bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette sağlık çalışanlarının talep ve beklentileri iletilirken, toplu sözleşme kazanımları hakkında değerlendirilmeler yapıldı.

Düzce Halk Sağlığı Hizmetleri’nde görevli sağlık çalışanlarıyla da bir araya gelen heyet, çalışanlara toplu sözleşme kazanımları hakkındı bilgi verdi. Heyet, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ökkeş Kepek’e de ziyarette bulundu.

Kentte görev yapan sosyal hizmet çalışanlarının gündemindeki konuları değerlendirmek üzere Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ercan Öztürk’ü ziyaret eden heyet, gündeme dair konular üzerinde istişarelerde bulundu. Heyet, sosyal hizmet çalışanlarını da ziyaret etti.

Son olarak Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Genel Başkan Durmuş ve beraberindeki heyet, toplu sözleşme kazanımları hakkında çalışanlara bilgi verdi. Heyet daha sonra Başhekim Op. Dr. Volkan Temi ile de bir araya geldi.

PAYLAŞ :