Genel Sekreter Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Baykan, Erzurum ve Trabzon'da Teşkilat Mensuplarıyla Buluştu
02 Ekim 2021, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Erzurum ve Trabzon'da teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. 
İlk olarak Trabzon'da Temsilciler Toplantısına katılan Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, ardından Erzurum İl Divan Toplantısına katıldı. 
Baki ve Baykan, toplantılarda 6. Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili bilgi verirken teşkilat mensuplarından gelen soruları da cevapladı. 

Genel Sekreter Baki: Memur-Sen ve Sağlık-Sen Olarak Hiçbir Adaletsizliğe Boyun Eğmedik

Toplantılarda konuşan Genel Sekreter Durali Baki, adaletli ve hakkaniyetli bir ücret politikasının hayata geçmesi için mücadele verdiklerini dile getirdi.

Baki, “Sağlık-Sen olarak şube başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve temsilcilerimizle her daim sahanın nabzını tutuyoruz. Sağlık çalışanlarımızın sorunlarını ve taleplerini biliyor ona göre yol haritası belirliyor ve mücadele ediyoruz. Bugüne kadar mücadelemizden hiçbir zaman taviz vermedik ve vermeyeceğiz. Tüm sorunların çözümü için mücadele ediyoruz. Bu zamana kadar Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak hiçbir adaletsizliğe boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz ” dedi.

Başta döner sermaye adaletsizliği olmak üzere birçok sorunla mücadele ettiklerini kaydeden Baki, “Hiç şüphesiz ki döner sermaye sistemi izahı mümkün olmayacak kadar adaletsiz bir sistemdir ve dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri yoktur. Bu sistemin yerine daha hakkaniyetli bir uygulama gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Sendikal Anlayışımız Çalışanların Sorunlarını Çözmek İçindir

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ise salgın süreciyle birlikte sağlık çalışanlarının yoğun bir mücadelenin içine girdiğini söyledi.

Sendikal mücadelenin önemine vurgu yapan Baykan, “Üzerimizdeki sorumluluk hamaset kaldırmayacak kadar önemli ve ciddidir. Sendikal anlayışımız çalışanların sorunlarını çözmek içindir. Çalışanların zihnini kirletmek için asla sendikacılık yapmayız, yapamayız.  Ahlak yetmezliği mücadelesi yapmak istemiyoruz, sendikacılık yapmak istiyoruz” dedi.

Toplu sözleşme masasında önemli kazanımlar elde edildiğine dikkat çeken Baykan, "Ancak kronik hale gelen döner sermaye adaletsizliği ve aşırı iş yükü gibi sorunlar sağlık çalışanlarını yıpratıyor. Çalışanların mutsuzluğu toplumumuzun her kesimine olumsuz yansıyacaktır. Mutlu ve huzurlu bir toplum ancak hakkaniyet ve adaletle mümkündür. Bunun için yetkililer bir an önce sorunları çözecek bir eylem planını hayata geçirmelidir" diye konuştu.

Trabzon Şube Başkanı Aydın: Sağlık Çalışanlarımız Ülkemizin Umududur

Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın ise sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ağır bir sınavdan geçtiğini söyledi. Aydın, salgın sürecinde sağlık çalışanlarının fedakarca görev yaptığını dile getirerek, “Sağlık çalışanlarımız salgın sürecinde üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. Dökülen alın terini, verilen emeği kimse görmezden gelmemeli. Sağlık çalışanlarımız ülkemizin umududur” dedi.

Erzurum Şube Başkanı Duman: Sağlık-Sen’e Olan Güveni Sahada Görüyoruz.

Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman ise teşkilat çalışmalarına vurgu yaptı. Temsilcilik görevinin önemine değinen Duman, “Temsilci arkadaşlarımız, sahanın nabzını sürekli tutuyor. Onlar sahada sürekli emekçi arkadaşlarımızın yanında. Biz temsilcilerimizle sağlık tesislerini dolaşarak 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarımızı anlatmaya devam ediyoruz. Üye sayımız günden güne artıyor. Sağlık-Sen’e olan güveni sahada görüyoruz. Bu başarı tüm Sağlık-Sen ailesinin” şeklinde konuştu.

Trabzon Temsilciler Toplantısına Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül ve temsilciler katıldı.

Erzurum İl Divan Toplantısına; Ardahan Şube Başkanı Selçuk Recepoğlu, Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın ve teşkilat mensupları katıldı

Genel Sekreter Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Baykan, Trabzon ve Erzurum temaslarının ardından Ordu İl Divan Toplantısına katılarak Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle de bir araya geldi.

PAYLAŞ :