“Yoğun İş Yükü Aileleri Parçalıyor”
02 Ekim 2021, Cumartesi

İstihdam yetersizliği nedeniyle sağlık emekçilerinin yoğun tempoyla çalıştığına dikkat çeken Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yoğun iş yükü nedeniyle sağlık çalışanlarının ailelerinin parçalandığını dile getirdi.

 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Ordu Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda sendikal gündeme dair açıklamalarda bulunan Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmaya yönelik değerli kazanımlara imza attıklarını dile getiren Durmuş, bundan sonraki sürecin yol haritasına dair değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakları için mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini belirten Durmuş, sağlık çalışanlarının sorunlarına da değindi. "Bugün sağlıktaki en önemli sorunlardan biri istihdam yetersizliği" diyen Durmuş, sağlık çalışanlarının sayısının artırılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“130 Saate Varan Fazla Mesai Yapıyorlar”

İstihdam yetersizliği nedeniyle sağlık emekçilerinin yoğun tempoyla çalıştığına dikkat çeken Durmuş, “İnsanlığa hizmet veren sağlık çalışanları, insanüstü bir çaba ile kendilerinden ödün vererek çalışıyor. Bugün bir sağlık çalışanı arkadaşımız 130 saate varan fazla mesaiyle çalışmak zorunda kalabiliyor. Bu fazla mesai için kendi özelinden, ailesinden, çoluğundan çocuğundan fedakarlık yapması gerekiyor. Yani sosyal yaşantıları alt üst oluyor” dedi.

Sağlık çalışanlarının boşanma oranının diğer çalışanlarına göre daha fazla olduğuna dikkat çeken Durmuş, “Bunun altında yatan en önemli sebeplerden biri uzun çalışma süreleri ve çalışma yoğunluğudur. Onun için sağlıkta istihdam oranları artırmalıdır ki sağlık çalışanlarının aileleri parçalanmasın” diye konuştu.

Durmuş, acilen istihdamın artırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Ordu Şube Başkanı Yılmaz: Üye Sayımız Giderek Artıyor

Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz da yaptığı konuşmada üye sayılarının giderek arttığını söyledi. Yılmaz, “Akkuş’tan Ulubey’e, Ünye’den Gülyalı’ya kadar Ordumuzda görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yanındayız. Emekçilerimizin dertlerini dinliyor ve çözüm bulmak için çalışıyoruz. Toplu sözleşme süreciyle önemli kazanımlar elde edildi. İlçe ilçe gezerek bu kazanımları sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Genel Başkan Durmuş, Ordu’da Çalışanlar ile Buluştu

Genel Başkan Semih Durmuş, Ordu Şubesi İl Divan Toplantısı öncesi kentte çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaretlerde Durmuş’a,  Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Sağlık-Sen heyeti, yakın zamanda babası ebediyete irtihal eden Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu’na “Başsağlığı” ziyaretinde bulundu.

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası Kadın Doğum Hastanesi’ni ziyaret eden heyet, burada sağlık çalışanlarıyla bir araya gelerek sohbet etti. Sağlık çalışanları, Genel Başkan Durmuş’a toplu sözleşme kazanımlarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen heyet, sağlık çalışanlarına kazanımlar hakkında bilgi verdi. Heyet, Başhekim Doç. Dr. Hakan Timur ve hastane yönetimiyle de bir araya geldi.

Ordu Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarını ziyaret eden heyet, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Başhekim Atila Gürgen ile de bir araya gelen heyet, talep ve beklentilerini paylaştı.

Durmuş ve beraberindekiler, Ordu İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nde görev yapan sağlık çalışanlarıyla da bir araya geldi ve Başhekim Dr. Muhammed Yasin Ergül'ü ziyaret etti.

Sağlık-Sen heyeti, Ordu'da görev yapan sosyal hizmet çalışanlarının gündemindeki konuları görüşmek için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sn. Ender Yanık’ı ziyaret etti.

Perşembe Devlet Hastanesi ve 1 Nolu ASHİ'de sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen heyet,  Başhekim Dr. İsmet Kolomuç'u ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Fatsa Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret eden Genel Başkan Durmuş ve beraberindekiler, hastane yöneticileriyle de bir araya geldi.

Ordu programının son durağında Genel Başkan Durmuş, ve beraberindeki heyet, Ünye Devlet Hastanesinde sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

PAYLAŞ :