"Çalışanları Memnun Eden Kazanımların Altına İmzamızı Attık"
09 Eylül 2021, Perşembe

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, çalışanları memnun eden kazanımların altına imza attıklarını dile getirerek, "Toplu sözleşme masasında sağlık çalışanlarının sabit ek ödemelerine yüzde 20 artış yapılmasını sağladık. Bu sağlık çalışanlarımız için gerçekten önemli bir kazanım" dedi.

Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı Genel Başkan Semih Durmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Durmuş, birlik ve beraberlik içerisinde yapılan sendikal mücadelenin karşılık bulduğunu ve belirlenen hedeflere ulaşıldığını söyledi.

Genel Başkan Durmuş: Toplu Sözleşme Masasında Büyük Mücadele Verdik

6. Dönem Toplu Sözleşme masasına yoğun bir çalışma sürecinin sonunda sahanın talepleri ile gittiklerini dile getiren Durmuş, “Sağlık-Sen olarak, toplu sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için büyük bir mücadele verdik. Taleplerimizi muhataplarımıza teferruatlarıyla birlikte ilettik. Sonuç olarak çalışanları memnun eden kazanımların altına imzamızı attık” diye konuştu.

Kazanımlarla ilgili tek tek bilgi veren Durmuş, “Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için 2022 yılında bir çalışma gerçekleştirilecek. Kamuda keşmekeşe dönen birbirinden farklı sözleşmeli türlerine, yapılacak bu çalışma ile son verilecek. Aynı şekilde 3600 ek gösterge konusunda da 2022 yılı içerisinde çalışma yapılacak ve çerçevesi belirlenecek. Bu süreçte kapsamının geniş tutulması için gereken mücadeleyi sürdüreceğiz. Uzun süredir çalışanların gündemini meşgul eden sözleşmelilerin kadro sorunu ve 3600 ek gösterge meselesi böylece sorun olmaktan çıkacak” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının döner sermaye sistemi yüzünden mağduriyet yaşadığını söyleyen Durmuş, “2013 yılından bu yana döner sermaye adaletsizliği ciddi kayıplara neden oldu. Toplu sözleşme masasında sağlık çalışanlarının sabit ek ödemelerine yüzde 20 artış yapılmasını sağladık. Bu sağlık çalışanlarımız için gerçekten önemli bir kazanım. Ocak ayından itibaren sağlık çalışanlarımız sabit ek ödemeleri artırımlı alacak” şeklinde konuştu.

Durmuş, sağlıkta istihdamın artırılması gerektiğini de dile getirerek, sağlık çalışanlarının aşırı iş yükü altında ezildiğini söyledi.

Kastamonu Şube Başkanı Öz: Kazanımlar Sahaya Rahat Bir Nefes Aldırdı

Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, yaşanan sel felaketinde sağlık çalışanlarının büyük sorumluluk üstlendiğine vurgu yaptı. Üye sayılarında giderek artış yaşandığını dile getiren Öz,  Sağlık-Sen’in kazanımlarının sahaya rahat bir nefes aldırdığını söyledi.

Toplantıya Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Memur-Sen Kastamonu İl Temsilcisi İrfan Bakır, kurum yöneticileri ve teşkilat mensupları katıldı.

PAYLAŞ :