Sağlık-Sen 6. Dönem 8. Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı
02 Eylül 2021, Perşembe

Sağlık-Sen 6. Dönem 8. Başkanlar Kurulu, “6. Dönem Toplu Toplu Sözleşme Kazanımları” gündemiyle toplandı.

Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya, Sağlık-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve 81 ilden gelen şube başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, toplu sözleşmenin sadece masada sürdürülen bir mücadele olmadığını, sahada da büyük özveriyle çalışıldığını dile getirdi.

“Sağlık-Sen Büyük Bir Teşkilat”


Durmuş, “Bu dönemde gecesini gündüzüne katarak çalışan, mücadeleyi sahada sürdüren, her daim bizleri destekleyen, alanlarda seslerini yükselten şube başkanlarımıza ve tüm teşkilatımıza Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık-Sen’in büyük bir teşkilat olduğunu dile getiren Durmuş, bunun en güzel kanıtının geçtiğimiz günlerde Memur-Sen öncülüğünde yapılan miting alanında Sağlık-Sen teşkilatının alanı doldurması olduğunu kaydetti.

“Ek Ödeme Artışı Tarihi Kazanım”

Masada mücadele ederken aynı zamanda sahaya ve alanlara inerek de mücadele ettiklerini kaydeden Durmuş,  “Neticede toplu sözleşme masasından önemli kazanımlar elde ederek başımız dik çıktık” dedi.

Şube başkanlarına, kazanımlar hakkında bilgi de veren Durmuş, sağlık emekçilerinin maaşlarında artış sağlayacak önemli başarılar elde ettiklerini söyledi. Genel kazanımlara, hizmet kolundakilerin de eklenmesiyle sağlık çalışanlarının gelirlerinde yüzde 35 artış sağlandığını vurgulayan Durmuş, “Sabit ek ödemelerdeki yüzde 20 artış, tarihi bir kazanımdır” diye konuştu.

“Döner Sermaye Adaletsizliğindeki Mücadelemiz Devam Edecek”

Sağlık hizmet kolunda çok önemli kazanımlar elde edildiğini anlatan Durmuş, “Toplu sözleşme ikramiyesi çok önemliydi. Sendikalı olanın değerini gösteren önemli bir kazanım elde ettik. Sendikal mücadeleye anlam katan değerli bir kazanım oldu. Ayrıca çerçevesi ve tüm süreci 2022 yılında tamamlanacak olan 3600 ek gösterge ile emekli maaşında 700-800 TL, emekli ikramiyesinde ise 30 bin TL civarında artış olacaktır. Bu her yıl artacaktır. Sağlık çalışanlarının tümünün de bu sürece dahil edilmesi için mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Döner sermaye adaletsizliğine de değinen Durmuş, uygulamanın muhakkak değiştirilmesi gerektiğini ve bu konudaki mücadeleye hiç ara vermeden devam edeceklerini belirtti. Durmuş, sözlerine şöyle devam etti:

“Sağlık- Sen; emek, mücadele ve kazanım demektir. Elde etmiş olduğumuz kazanımlarla, Sağlık-Sen’in kazanımların adresi olduğunu bir defa daha ispatlamış olduk. Buna rağmen yapacak daha çok işimiz var. Birlik ve beraberliğimizle daha nice kazanımlara imza atacağımıza yürekten inanıyorum.”

Başkanlar Kurulu toplantısı, şube başkanlarının gündem maddeleri üzerine görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

PAYLAŞ :