“Masa’da Sorunların Çözümü İçin Mücadele Edeceğiz”
12 Temmuz 2021, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Muğla’da sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ile Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek’in de katıldığı toplantının gündemini 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri oluşturdu. 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Durmuş, tüm kamu çalışanları adına önemli bir sürecin ağustos ayı içerisinde gerçekleşeceğini dile getirerek, "Biz de orada çalışanların temel sorunlarını masaya yatırarak çözüme kavuşturulması için mücadele edeceğiz." dedi.

“Siyaset ve Sendikal Açıdan İyi Değerlendirilmeli”

6. Dönem Toplu Sözleşmesinin kamu çalışanlarının gerekli kazanımları elde edebilmesi için önem taşıdığını ifade eden Durmuş, bu dönem yapılacak toplu sözleşmenin mali bir toplu sözleşme olmasının yanı sıra stratejik bir hal aldığını da kaydetti. Siyaset ve sendikal açıdan iyi değerlendirilmesi gereken bir toplu sözleşme süreci olacağını söyleyen Durmuş, “Teşkilatlarımızla bütün çalışmaları yaparak, toplu sözleşme masasına hazırlandık” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Sağlık Çalışanları Mutsuz

Sağlık çalışanlarının pandemi boyunca üstlerine düşen her türlü görevi yerine getirmek için canla başla çalıştığını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, 7 gün, 24 saat çalışan sağlık çalışanlarının sorunlar nedeniyle mutsuz olduğunu dile getirdi. Toplu sözleşme masasında, sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürecek adaletli bir ödeme sisteminin hayata geçirilmesi için taviz vermeden mücadele edeceklerini ifade etti.

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Çiçek: Başarıda Sağlık Çalışanlarının Alın Teri Var

Sağlık emekçilerinin yaşadıkları sıkıntılara rağmen pandemi ile mücadeleye kendilerini adadıklarını dile getiren Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, Muğla sağlık çalışanlarının buna en güzel örnek olabileceğini kaydetti. Muğla’nın aşılamada birinci sırada yer aldığını hatırlatan Çiçek, bu başarıda sağlık çalışanlarının her birinin alın terinin olduğunu söyledi. Çiçek, sağlık çalışanlarını tüketen sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğine değindi.

PAYLAŞ :